Publikavimo data: 2025-08-18
Vegetariška burokėlių sriuba "Sveikata"
Labai dažnai gaminu vegetarišką burokėlių sriubą, mano 2 metų dukrai ji labai patinka. Skonis sodrus dėl raugintų kopūstų sulčių, o dėl avinžirnių, pupelių ir akvafabos (skysčio, kuris išsiskiria išvirus pupeles) joje yra daug baltymų. Receptas yra autorės. Pabandykite pasigaminti tokį neįprastą vegetarišką patiekalą!
Žingsnis 1
Pupeles pamirkykite per naktį.
Žingsnis 2
Išvirkite ankštines daržoves (aš jas viriau 1,5 val. multicooker keptuvėje).
Žingsnis 3
Skystį per sietelį perpilkite į puodą (tai baltyminė akvafaba) ir šiek tiek nukoškite ankštines daržoves.
Žingsnis 4
Į akvafabą sudėkite griežinėliais supjaustytas bulves.
Žingsnis 5
Įdėkite visą svogūną.
Žingsnis 6
Sutarkuokite morkas ir burokėlius tarkavimo mašinėle.
Žingsnis 7
Po 10 min. bulvių virimo supilkite sūrymą su raugintais kopūstais ir virkite 10 min.
Žingsnis 8
Sudėkite morkas ir burokėlius.
Žingsnis 9
Įpilkite lecho arba pomidorų pastos.
Žingsnis 10
Sudėkite virtas ankštines daržoves ir virkite dar kelias minutes.
Žingsnis 11
Burokėlių kolniką pasūdykite ir pagal skonį pagardinkite prieskoniais.
Kategorijos