Publikavimo data: 2024-04-14
Vegetariška lazanija
Lazanija yra mėgstamiausias itališkas patiekalas, o jei pasninkaujate arba esate vegetaras, tai nėra priežastis atsisakyti. Galite pasigaminti veganišką lazaniją be mėsos ir bešamelio padažo. Į jos receptą įeina įvairios daržovės ir lazanijos lakštai. Kad sutaupytumėte gaminimo laiko, jų galite nusipirkti bet kurioje parduotuvėje, nes tešloje yra tik miltų ir vandens. Geriau naudoti namines lazanijos daržoves, taip tikrai žinosite, kad produktai yra švieži ir natūralūs.
Žingsnis 1
Paruoškite daržoves. Įkaitintoje keptuvėje su augaliniu aliejumi 4 minutes pakepinkite svogūną ir česnaką. Sudėkite saldžiąją papriką, o po 2 minučių - morkas. Kepkite daržoves ant vidutinės ugnies 5 minutes. Tada į keptuvę įpilkite trečdalį pomidorų padažo. Pagardinkite druska ir pipirais. Troškinkite daržoves, kol visiškai išvirs.
Žingsnis 2
Sudėkite lazaniją. Ant karščiui atsparaus indo dugno užtepkite porą šaukštų pomidorų padažo. Uždenkite lazanijos lakštais ir atsitiktine tvarka pakaitomis išdėliokite svogūnus, paprikas ir morkas, cukinijas ir bulves, pakaitomis dėliodami tešlą ir daržoves. Viršutinį lazanijos lakštų sluoksnį gausiai užpilkite pomidorų padažu. Įdėkite formą į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 45 minutėms.
Kategorijos