Publikavimo data: 2024-04-05
Veršiena grietinėje
Svarbiausia veršieną garstyčių ir grietinės padaže parinkti ir tinkamai paruošti mėsą, nupjaunant riebalų perteklių, plėveles ir venas. Pirmasis požymis, kad reikia pasirinkti mėsą, yra jos kvapas ir spalva. Veršienos mėsa turi būti rausva, be pašalinių kvapų. Ir turėti ryškų mėsos skonį. Jei mėsa bus vėstanti arba šiek tiek tamsesnės spalvos, nieko blogo, todėl jai atliekama brandinimo procedūra. Troškinimui tinka kaklas ir apatinės kojų dalys (blauzdos ir nugarinė).
Žingsnis 1
Pradėkite kepti mėsą. Katile įkaitinkite augalinį aliejų ir sudėkite mėsą. Maišykite ją 3-4 minutes ant didelės ugnies, kad ji tolygiai "susigertų" į aliejų ir išleistų sultis.
Žingsnis 2
Pradėkite troškinti mėsą. Į veršieną sudėkite smulkintus svogūnus, sumažinkite kaitrą iki minimalios ir troškinkite 50-60 minučių. Jei trūksta skysčio, įpilkite 30-40 ml vandens.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą veršienos troškiniui. Į grietinę įmaišykite garstyčių. Dėl garstyčių mėsa tampa labai minkšta ir beveik tirpsta burnoje. Jei norite, kad mėsa būtų šiek tiek aštresnė, įdėkite 2 šaukštelius garstyčių. Jei grietinė labai tiršta, galite įpilti šiek tiek vandens.
Žingsnis 4
Mėsą virkite grietinės padaže. Maišydami supilkite paruoštą grietinę. Mėsą pasūdykite ir papipirinkite, įberkite juodųjų pipirų žirnelių. Troškinkite dar 30 minučių.
Kategorijos