Veršiena grietinėlės padaže pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-05

Veršiena grietinėlės padaže

Veršienai grietinėlės padaže galite naudoti bet kokio riebumo grietinėlę. Receptui naudokite šviežią mėsą. Šviežia veršiena, kitaip nei jautiena, kvepia kaip garintas pienas ir yra standžios konsistencijos. Spaudžiant pirštu, neturėtų būti įdubimų, o mėsa turėtų greitai įgauti pirminę formą. Tinka veršienos šlaunelės - neriebi, plona ląsteliena. Taip pat galima naudoti krūtininę. Ši mėsa yra minkšta ir sultinga, nes prieš tai iškepta.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
170 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
4 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.87/5 (15 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Veršiena grietinėlės padaže Žingsnis 1
Paruoškite mėsą kepti. Pagal skonį pasūdykite ir įberkite mėsos prieskonių (čiobrelių ir pipirų). Gerai išmaišykite, kad prieskoniai tolygiai pasiskirstytų. Po to į lėkštę įberkite miltų ir apvoliokite juose kiekvieną mėsos gabalėlį.

Žingsnis 2

Veršiena grietinėlės padaže Žingsnis 2
Pradėkite kepti. Į gerai įkaitintą keptuvę su augaliniu aliejumi sudėkite veršieną. Kepkite ant didžiausios ugnies, kol iš abiejų pusių paruduos.

Žingsnis 3

Veršiena grietinėlės padaže Žingsnis 3
Palikite mėsą troškintis grietinėlėje. Sudėkite veršieną į tinkamą keptuvę ir išspauskite česnako skiltelę per presą. Užpilkite vandeniu ir supilkite grietinėlę. Jei reikia, galite dar šiek tiek pasūdyti. Pastatykite keptuvę ant ugnies ir užvirinkite. Veršieną grietinėlės padaže reikia troškinti ant mažos ugnies be dangčio apie 35-40 minučių, kol suminkštės.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos