Publikavimo data: 2024-04-05
Veršiena grietinėlės padaže
Veršienai grietinėlės padaže galite naudoti bet kokio riebumo grietinėlę. Receptui naudokite šviežią mėsą. Šviežia veršiena, kitaip nei jautiena, kvepia kaip garintas pienas ir yra standžios konsistencijos. Spaudžiant pirštu, neturėtų būti įdubimų, o mėsa turėtų greitai įgauti pirminę formą. Tinka veršienos šlaunelės - neriebi, plona ląsteliena. Taip pat galima naudoti krūtininę. Ši mėsa yra minkšta ir sultinga, nes prieš tai iškepta.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą kepti. Pagal skonį pasūdykite ir įberkite mėsos prieskonių (čiobrelių ir pipirų). Gerai išmaišykite, kad prieskoniai tolygiai pasiskirstytų. Po to į lėkštę įberkite miltų ir apvoliokite juose kiekvieną mėsos gabalėlį.
Žingsnis 2
Pradėkite kepti. Į gerai įkaitintą keptuvę su augaliniu aliejumi sudėkite veršieną. Kepkite ant didžiausios ugnies, kol iš abiejų pusių paruduos.
Žingsnis 3
Palikite mėsą troškintis grietinėlėje. Sudėkite veršieną į tinkamą keptuvę ir išspauskite česnako skiltelę per presą. Užpilkite vandeniu ir supilkite grietinėlę. Jei reikia, galite dar šiek tiek pasūdyti. Pastatykite keptuvę ant ugnies ir užvirinkite. Veršieną grietinėlės padaže reikia troškinti ant mažos ugnies be dangčio apie 35-40 minučių, kol suminkštės.
Kategorijos