Publikavimo data: 2024-04-05
Veršiena keptuvėje
Veršienos nugarinė arba filė yra viena brangiausių veršelio skerdenos dalių. Būtent iš jos ruošiami mėsos kepsniai filet mignon ir chateaubriand. Veršienos nugarinės gaminimas yra menas. Šią mėsą labai lengva sugadinti. Veršienos nugarinės mėsa yra švelnios tekstūros, tačiau jos skonis geriausiai atsiskleidžia kartu su naminiu grybų padažu, pagamintu iš nedidelio kiekio sauso vyno ir grietinėlės.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Įdėkite nugarinę į vakuuminį maišelį, tada įdėkite į garintuvą. Kepkite 60 laipsnių temperatūroje 90 minučių. Tada įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi, įmeskite rozmarino šakelę, perkelkite beveik išvirtą veršieną į keptuvę ir apkepkite gabalėlį iš visų pusių, kol taps auksinis.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Sudėkite svogūnus į keptuvę ir kepkite, kol taps auksinės spalvos, sudėkite grybus, česnaką, vyną ir sultinį. Sumažinkite ugnį iki vidutinio stiprumo ir palikite padažą virti 15 minučių. Tada įpilkite grietinėlės, čiobrelių, druskos, pipirų ir sviesto. Išmaišykite ir virkite 4-5 minutes.
Kategorijos