Veršiena keptuvėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-05

Veršiena keptuvėje

Veršienos nugarinė arba filė yra viena brangiausių veršelio skerdenos dalių. Būtent iš jos ruošiami mėsos kepsniai filet mignon ir chateaubriand. Veršienos nugarinės gaminimas yra menas. Šią mėsą labai lengva sugadinti. Veršienos nugarinės mėsa yra švelnios tekstūros, tačiau jos skonis geriausiai atsiskleidžia kartu su naminiu grybų padažu, pagamintu iš nedidelio kiekio sauso vyno ir grietinėlės.
Gaminimo laikas
130 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
99 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
2 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, Maisto priedai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.13/5 (15 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Veršiena keptuvėje Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Įdėkite nugarinę į vakuuminį maišelį, tada įdėkite į garintuvą. Kepkite 60 laipsnių temperatūroje 90 minučių. Tada įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi, įmeskite rozmarino šakelę, perkelkite beveik išvirtą veršieną į keptuvę ir apkepkite gabalėlį iš visų pusių, kol taps auksinis.

Žingsnis 2

Veršiena keptuvėje Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Sudėkite svogūnus į keptuvę ir kepkite, kol taps auksinės spalvos, sudėkite grybus, česnaką, vyną ir sultinį. Sumažinkite ugnį iki vidutinio stiprumo ir palikite padažą virti 15 minučių. Tada įpilkite grietinėlės, čiobrelių, druskos, pipirų ir sviesto. Išmaišykite ir virkite 4-5 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos