Veršiena orkaitėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-05

Veršiena orkaitėje

Yra daug veršienos gabalėlio marinavimo receptų. Tačiau, pasak kai kurių virėjų, tinkamiausias yra prieskonių ir žolelių mišinys. Tinkamai parinktos žolelės leidžia atskleisti ir pabrėžti minkštos ir sultingos veršienos skonį ir aromatą kepimo metu. Pavyzdžiui, mėsai kepti idealiai tinka rozmarinas ir čiobreliai, šalavijas ir estragonas, bazilikas ir mairūnas.
Gaminimo laikas
110 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
177 kcal.
Baltymai
17 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
3 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (2 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Veršiena orkaitėje Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir kepkite veršienos gabalėlį po 1 minutę iš kiekvienos pusės, kol paruduos.

Žingsnis 2

Veršiena orkaitėje Žingsnis 2
Veršieną kepkite folijoje. Uždenkite kepimo formą folija ir ant jos uždėkite svogūnų ir česnakų sluoksnį. Ant viršaus sudėkite iškepusią mėsą, įtrinkite ją druska, pipirais ir aromatinėmis žolelėmis. Ant mėsos uždėkite sviesto. Suvyniokite veršieną į foliją ir formą su mėsa dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 90 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos