Publikavimo data: 2024-04-05
Veršiena orkaitėje
Yra daug veršienos gabalėlio marinavimo receptų. Tačiau, pasak kai kurių virėjų, tinkamiausias yra prieskonių ir žolelių mišinys. Tinkamai parinktos žolelės leidžia atskleisti ir pabrėžti minkštos ir sultingos veršienos skonį ir aromatą kepimo metu. Pavyzdžiui, mėsai kepti idealiai tinka rozmarinas ir čiobreliai, šalavijas ir estragonas, bazilikas ir mairūnas.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir kepkite veršienos gabalėlį po 1 minutę iš kiekvienos pusės, kol paruduos.
Žingsnis 2
Veršieną kepkite folijoje. Uždenkite kepimo formą folija ir ant jos uždėkite svogūnų ir česnakų sluoksnį. Ant viršaus sudėkite iškepusią mėsą, įtrinkite ją druska, pipirais ir aromatinėmis žolelėmis. Ant mėsos uždėkite sviesto. Suvyniokite veršieną į foliją ir formą su mėsa dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 90 minučių.
Kategorijos