Veršiena rankovėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-05

Veršiena rankovėje

Rankovėje kepta veršiena tinka dietiniam ar gydomajam maistui. Kokybiškos mėsos spalva - nuo baltai rausvos iki kreminės rausvos. Kuo šviesesnė mėsa, tuo jaunesnis gyvulys ir tuo daugiau pieno buvo racione. Pagal receptą veršiena panaši į paukštieną, o ne į jautieną ar kiaulieną. Kepti orkaitėje vientisą gabalą tinka nugarinė arba nugarinė dalis, arba sprandinė - gabalas, gautas iš užpakalinės kojos, be riebalų ir su švelniu pluoštu.
Gaminimo laikas
250 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
271 kcal.
Baltymai
17 g
Riebalai
20 g
Angliavandeniai
3 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.5/5 (8 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Veršiena rankovėje Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Įtrinkite veršieną druska, pipirais, džiovintais bazilikais, aliejumi ir balzaminiu actu. Peilio galu padarykite nedideles skylutes ir pradurkite mėsą česnaku. Uždenkite maistine plėvele. Palikite marinuotis 2 valandas kambario temperatūroje. Taip pat galite palikti mėsą marinuotis per naktį šaldytuve.

Žingsnis 2

Veršiena rankovėje Žingsnis 2
Prieš kepant veršieną apkepkite. Įkaitintoje keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus ir greitai apkepkite mėsą iš visų pusių, kol paruduos. Tai užtruks 3-4 minutes. Techniniu požiūriu kepimo procesas būtinas, kad mėsa įgautų traškią plutelę. Tai neturi įtakos skoniui ar sultingumui.

Žingsnis 3

Veršiena rankovėje Žingsnis 3
Toliau kepkite veršieną rankovėje. Sudėkite mėsą į kepimo rankovę ir pridėkite rozmarino šakelių. Uždarykite rankovę ir keliose vietose ją pradurkite dantų krapštuku, kad išeitų garai. Sudėkite mėsą ant kepimo skardos ir pašaukite į orkaitę 80 minučių.

Žingsnis 4

Veršiena rankovėje Žingsnis 4
Leiskite mėsai iškepti. Perkelkite mėsą į lėkštę ir užpilkite mėsą rankovės sultimis. Uždenkite mėsą folijos lakštu ir palikite ją 10-30 min. pailsėti kambario temperatūroje. Dėl likutinės šilumos gabalas įgaus dar 4-8 °C, o sultys jo viduje pasiskirstys tolygiai.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos