Publikavimo data: 2024-04-05
Veršiena rankovėje
Rankovėje kepta veršiena tinka dietiniam ar gydomajam maistui. Kokybiškos mėsos spalva - nuo baltai rausvos iki kreminės rausvos. Kuo šviesesnė mėsa, tuo jaunesnis gyvulys ir tuo daugiau pieno buvo racione. Pagal receptą veršiena panaši į paukštieną, o ne į jautieną ar kiaulieną. Kepti orkaitėje vientisą gabalą tinka nugarinė arba nugarinė dalis, arba sprandinė - gabalas, gautas iš užpakalinės kojos, be riebalų ir su švelniu pluoštu.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Įtrinkite veršieną druska, pipirais, džiovintais bazilikais, aliejumi ir balzaminiu actu. Peilio galu padarykite nedideles skylutes ir pradurkite mėsą česnaku. Uždenkite maistine plėvele. Palikite marinuotis 2 valandas kambario temperatūroje. Taip pat galite palikti mėsą marinuotis per naktį šaldytuve.
Žingsnis 2
Prieš kepant veršieną apkepkite. Įkaitintoje keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus ir greitai apkepkite mėsą iš visų pusių, kol paruduos. Tai užtruks 3-4 minutes. Techniniu požiūriu kepimo procesas būtinas, kad mėsa įgautų traškią plutelę. Tai neturi įtakos skoniui ar sultingumui.
Žingsnis 3
Toliau kepkite veršieną rankovėje. Sudėkite mėsą į kepimo rankovę ir pridėkite rozmarino šakelių. Uždarykite rankovę ir keliose vietose ją pradurkite dantų krapštuku, kad išeitų garai. Sudėkite mėsą ant kepimo skardos ir pašaukite į orkaitę 80 minučių.
Žingsnis 4
Leiskite mėsai iškepti. Perkelkite mėsą į lėkštę ir užpilkite mėsą rankovės sultimis. Uždenkite mėsą folijos lakštu ir palikite ją 10-30 min. pailsėti kambario temperatūroje. Dėl likutinės šilumos gabalas įgaus dar 4-8 °C, o sultys jo viduje pasiskirstys tolygiai.
Kategorijos