Publikavimo data: 2024-06-08
Veršiena su bulvėmis ir grybais
Iš visų mėsos rūšių veršiena pagrįstai laikoma sveikiausia. Be to, ši mėsa yra pati švelniausia, todėl nereikėtų jos pernelyg stipriai termiškai apdoroti. Iš veršienos mėsos bus gaminami sultingi kotletai, ją galima kepti ant daržovių lėkštės arba troškinti kartu su bulvėmis ir grybais. Svarbiausia veršieną troškinti ant mažos ugnies, neleidžiant jai išdžiūti, kad mėsa nebūtų kieta.
Žingsnis 1
Apkepkite svogūnus ir grybus. Gilioje keptuvėje įkaitinkite saulėgrąžų aliejų, sudėkite grybus ir kepkite ant vidutinės ugnies 7-10 minučių. Tada į grybus sudėkite svogūnus, išmaišykite ir kepkite dar 5-7 minutes.
Žingsnis 2
Troškinkite mėsą ir bulves. Supjaustytą veršieną sudėkite į keptuvę su grybais ir svogūnais, įberkite 0,5 šaukštelio druskos ir kepkite ant vidutinės ugnies 10-15 min. Į mėsą sudėkite bulves, įberkite druskos, pipirų ir česnako. Išmaišykite mėsą ir bulves ir supilkite 1 puodelį vandens. Palaukite, kol užvirs, tada sumažinkite kaitrą iki minimalios, uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite 30-40 minučių. Likus 10 minučių iki virimo pabaigos, į mėsą įpilkite grietinės ir smulkintų krapų ir išmaišykite.
Kategorijos