Publikavimo data: 2024-06-08
Veršiena su bulvėmis Orlovskio stiliumi
Orlovskio stiliaus mėsa yra vienas iš patikimiausių būdų skaniai paruošti veršieną ir bulves. Pagal šį receptą jauna veršienos mėsa, sultingos bulvės ir plonais griežinėliais supjaustyti pievagrybiai sluoksniuojami sluoksniais ir užpilami padažu, tada apibarstomi tarkuota švelnia mocarela. Daugeliui šis patiekalas pažįstamas kaip prancūziškas mėsos patiekalas, jis dažnai ruošiamas veršieną pakeičiant kiauliena, o bešamelio padažą - grietinėle, grietinėle arba majonezu.
Žingsnis 1
Paruoškite kepimui skirtus ingredientus. Supjaustykite veršieną plačiais griežinėliais ir iš abiejų pusių pamuškite plaktuku. Mėsą pasūdykite ir pabarstykite pipirais. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka, o bulves supjaustykite apvaliais griežinėliais. Svogūnus supjaustykite žiedais, o grybus - plonais griežinėliais.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Puode ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą ir supilkite miltus, nuolat maišydami, kad nesusidarytų gumuliukų. Supilkite šaltą mėsos sultinį, išmaišykite iki vientisos masės ir supilkite grietinėlę. Padažą maišydami virkite ant silpnos ugnies, kol sutirštės (10-15 min.), tada pagardinkite žiupsneliu muskato riešuto ir druskos.
Žingsnis 3
Iškepkite mėsą ir bulves. Plačią kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi ir tolygiai paskleiskite bulves, pabarstykite druska. Ant bulvių sudėkite grybus, ant viršaus - veršieną ir išdėliokite svogūnų žiedus. Mėsą, bulves, grybus ir svogūnus užpilkite bešamelio padažu. Dėkite formą su mėsa į orkaitę 1 valandai. Tada formą išimkite, apibarstykite veršieną tarkuotu sūriu ir vėl pašaukite į orkaitę 20 minučių.
Kategorijos