Publikavimo data: 2024-04-05
Veršiena su bulvėmis puode
Keraminiai arba moliniai puodai naudojami jau kelis šimtmečius. Tradiciškai manoma, kad pirmieji tokie puodai atsirado Rusijoje. Tačiau archeologai įrodė, kad tokie daiktai buvo sukurti dar prieš mūsų erą. Puode virta veršiena su daržovėmis yra vienas mėgstamiausių patiekalų Rusijoje. Jis patiekiamas ne tik pietums ar vakarienei, bet ir kaip karštas patiekalas šventiniam stalui. Šiam patiekalui geriau rinktis mentelę.
Žingsnis 1
Paruoškite bulves. Sumaišykite bulves, druską ir česnaką dubenyje. Išmaišykite.
Žingsnis 2
Apkepkite mėsą. Įkaitinkite keptuvę su saulėgrąžų aliejumi, sudėkite veršienos gabalėlius. Kepkite iš visų pusių, kol susidarys plutelė. Beveik iškepusią mėsą perkelkite į dubenį, įberkite druskos, pipirų ir prieskonių. Švelniai išmaišykite.
Žingsnis 3
Paruoškite veršieną puoduose. Maždaug 2/3 puodo pripildykite bulvėmis. Tada sudėkite mėsą beveik iki krašto. Užpilkite vandeniu. Ant viršaus uždėkite gabalėlį sviesto ir svogūną. Uždenkite puodus dangčiais. Pašaukite juos į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę maždaug 60 minučių. Tada išjunkite kaitrą ir dar 30 minučių palaikykite puodus orkaitėje.
Kategorijos