Veršiena su džiovintomis slyvomis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-05

Veršiena su džiovintomis slyvomis

Veršiena su džiovintomis slyvomis yra dietinei mitybai tinkama mėsa. Kokybiška mėsa yra šviesiai rausvos arba rausvos spalvos. Veršienos spalva turi būti vienoda. Bet kokios dėmės rodo netinkamą jos laikymą, transportavimą arba gyvulio ligas. Tokios mėsos skoninės savybės sutrinka. Gaminant pagal receptą, tinka nugarinė arba nugarinė dalis, arba sprandinė - gabalas, gautas iš užpakalinės kojos, be riebalų ir su švelniomis skaidulomis.
Gaminimo laikas
110 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
150 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
9 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.25/5 (8 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Veršiena su džiovintomis slyvomis Žingsnis 1
Apkepkite daržoves. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite smulkintus svogūnus ir morkas, kepkite 3-4 minutes. Tada į keptuvę suberkite džiovintas slyvas ir užpilkite vandeniu. Troškinkite, kol išgaruos visas skystis.

Žingsnis 2

Veršiena su džiovintomis slyvomis Žingsnis 2
Paruoškite kepimui skirtus ingredientus. Išskleiskite foliją, ant jos išdėliokite pusę džiovintų slyvų, ant jų - dalį keptų morkų ir svogūnų, tada dideliais griežinėliais išdėliokite česnakus. Ant viršaus sudėkite mėsą. Prie mėsos sudėkite likusias troškintas daržoves - džiovintas slyvas ir morkas bei svogūnus.

Žingsnis 3

Veršiena su džiovintomis slyvomis Žingsnis 3
Tęskite kepimą. Uždenkite mėsą antru folijos lakštu. Sujunkite viršutinį ir apatinį sluoksnius, apvyniokite kraštus ir 80 minučių pašaukite į 160-170 laipsnių Celsijaus temperatūros orkaitę. Kepimo trukmė priklauso nuo kepamos mėsos dydžio.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos