Publikavimo data: 2024-04-05
Veršiena su grybais
Vienas geriausių būdų paruošti minkštą veršieną - troškinti mėsą. Patiekalą sudaro dvi pagrindinės dalys: daržovės ir mėsa. Ilgai troškinti ir kepti tinka nugarinė - mėsos dalis tarp šlaunies ir nugarinės. Veršienai su grybais taip pat tinka nugarinė, nugarinė arba nugarinės dalis. Tačiau prieš kepant būtina pasirinkti šviežią mėsą. Veršiena išsiskiria šviesiai rausva spalva ir garuojančio pieno kvapu. Kuo šviesesnė veršiena, tuo jaunesnis buvo gyvulys.
Žingsnis 1
Paruoškite daržoves. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną, kol taps skaidrus. Sudėkite grybus. Išmaišykite ir kepkite 5 minutes. Įmaišykite pomidorus. Pagardinkite puse arbatinio šaukštelio druskos, išmaišykite ir uždenkite dangčiu. Troškinkite ant vidutinės ugnies 10 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite veršieną. Nedideliais gabalėliais supjaustytą mėsą pagardinkite hmeli-suneli ir adžika, įberkite 0,5 arbatinio šaukštelio druskos ir viską sumaišykite rankomis. Palikite mėsą padaže 5-7 minutes.
Žingsnis 3
Pašaukite veršieną su grybais į orkaitę. Galite naudoti bet kokią kepimo formą. Kepimo formos dugną ir šonus ištepkite augaliniu aliejumi ir sudėkite mėsą. Ant veršienos sudėkite troškintas daržoves ir išlyginkite. Uždenkite formą folija. Dėkite į įkaitintą orkaitę 60 minučių.
Kategorijos