Veršiena su grybais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-05

Veršiena su grybais

Vienas geriausių būdų paruošti minkštą veršieną - troškinti mėsą. Patiekalą sudaro dvi pagrindinės dalys: daržovės ir mėsa. Ilgai troškinti ir kepti tinka nugarinė - mėsos dalis tarp šlaunies ir nugarinės. Veršienai su grybais taip pat tinka nugarinė, nugarinė arba nugarinės dalis. Tačiau prieš kepant būtina pasirinkti šviežią mėsą. Veršiena išsiskiria šviesiai rausva spalva ir garuojančio pieno kvapu. Kuo šviesesnė veršiena, tuo jaunesnis buvo gyvulys.
Gaminimo laikas
100 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
175 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
2 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.73/5 (26 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Veršiena su grybais Žingsnis 1
Paruoškite daržoves. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną, kol taps skaidrus. Sudėkite grybus. Išmaišykite ir kepkite 5 minutes. Įmaišykite pomidorus. Pagardinkite puse arbatinio šaukštelio druskos, išmaišykite ir uždenkite dangčiu. Troškinkite ant vidutinės ugnies 10 minučių.

Žingsnis 2

Veršiena su grybais Žingsnis 2
Paruoškite veršieną. Nedideliais gabalėliais supjaustytą mėsą pagardinkite hmeli-suneli ir adžika, įberkite 0,5 arbatinio šaukštelio druskos ir viską sumaišykite rankomis. Palikite mėsą padaže 5-7 minutes.

Žingsnis 3

Veršiena su grybais Žingsnis 3
Pašaukite veršieną su grybais į orkaitę. Galite naudoti bet kokią kepimo formą. Kepimo formos dugną ir šonus ištepkite augaliniu aliejumi ir sudėkite mėsą. Ant veršienos sudėkite troškintas daržoves ir išlyginkite. Uždenkite formą folija. Dėkite į įkaitintą orkaitę 60 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos