Veršiena su kaulu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-05

Veršiena su kaulu

Veršiena su kaulu, dar vadinama ossobuco, kilusi iš Lombardijos, vieno iš labiausiai išsivysčiusių Italijos regionų. Tradiciškai veršiena su kaulu gaminama iš ne vyresnio kaip 8 mėnesių amžiaus veršelio blauzdos. Jis patiekiamas be garnyro.
Gaminimo laikas
270 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
134 kcal.
Baltymai
16 g
Riebalai
7 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.07/5 (14 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Veršiena su kaulu Žingsnis 1
Marinuokite blauzdas. Sausame inde sumaišykite druską, alyvuogių aliejų, lauro lapą ir prieskonius. Mėsą pamerkite į prieskonių ir aliejaus mišinį. Uždenkite indą maistine plėvele ir palikite marinuotis šaldytuve 2 valandoms.

Žingsnis 2

Veršiena su kaulu Žingsnis 2
Iškepkite veršieną. Kai mėsa marinuosis, išimkite ją iš šaldytuvo. Įkaitinkite orkaitę iki 200°. Mėsą apjuoskite aplink kaulą ir tvirtai suriškite virvele. Perkelkite mėsą į kepimo rankovę. Rankovės kraštus tvirtai suriškite virvele. Mėsą rankovėje sudėkite ant kepimo skardos. Kepkite orkaitėje 2 valandas. Po dviejų valandų mėsą išimkite iš orkaitės. Leiskite mėsai atvėsti apie 10 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos