Publikavimo data: 2024-04-05
Veršiena su kaulu
Veršiena su kaulu, dar vadinama ossobuco, kilusi iš Lombardijos, vieno iš labiausiai išsivysčiusių Italijos regionų. Tradiciškai veršiena su kaulu gaminama iš ne vyresnio kaip 8 mėnesių amžiaus veršelio blauzdos. Jis patiekiamas be garnyro.
Žingsnis 1
Marinuokite blauzdas. Sausame inde sumaišykite druską, alyvuogių aliejų, lauro lapą ir prieskonius. Mėsą pamerkite į prieskonių ir aliejaus mišinį. Uždenkite indą maistine plėvele ir palikite marinuotis šaldytuve 2 valandoms.
Žingsnis 2
Iškepkite veršieną. Kai mėsa marinuosis, išimkite ją iš šaldytuvo. Įkaitinkite orkaitę iki 200°. Mėsą apjuoskite aplink kaulą ir tvirtai suriškite virvele. Perkelkite mėsą į kepimo rankovę. Rankovės kraštus tvirtai suriškite virvele. Mėsą rankovėje sudėkite ant kepimo skardos. Kepkite orkaitėje 2 valandas. Po dviejų valandų mėsą išimkite iš orkaitės. Leiskite mėsai atvėsti apie 10 minučių.
Kategorijos