Publikavimo data: 2024-06-08
Veršiena su keptomis bulvėmis
Įvairios veršienos dalys kulinarijoje naudojamos skirtingai: kaulai, kojos ir galva naudojami sriuboms ir šaltiems gabalams, mėsa su kaulais tinka kepsniams, o troškinimui ar kepimui orkaitėje geriau naudoti nugarinės dalies mėsą, šoninę ar mentę. Vienu metu galite ruošti ir mėsą, ir garnyrą, jei kartu su veršiena folijoje iškepsite apskritimais supjaustytas bulves - jos taps dar gardesnės, kai bus pamirkytos mėsos sultyse.
Žingsnis 1
Marinuokite mėsą. Giliame dubenyje sumaišykite baltąjį vyną, garstyčias, čiobrelius, rozmarinus, druską ir maltus juoduosius pipirus, įdėkite lauro lapą. Aštriu plonu peiliu padarykite veršienoje įdubimus ir į juos įdėkite česnako skilteles. Perkelkite veršieną į indą su marinatu ir išmaišykite, kad marinatas patektų ant visų mėsos dalių. Marinuokite veršieną 2 valandas, retkarčiais ją apversdami.
Žingsnis 2
Supjaustykite daržoves. Bulves supjaustykite 3-4 mm storio apskritimais, svogūną - pusžiedžiais. Saliero stiebą supjaustykite mažais gabalėliais. Atskirame dubenyje sumaišykite bulves, svogūną, salierą, druską ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Iškepkite mėsą. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kepimo skardą išklokite folija, ant jos pusės tolygiai išdėliokite bulves su svogūnais ir salierais, ant viršaus sudėkite veršieną, uždenkite antrąja folijos puse ir sandariai užlenkite kraštus. Dėkite mėsą ir bulves į orkaitę 40 minučių. Tada išimkite skardą su mėsa, atsargiai atidarykite foliją ir dar 20 minučių kepkite orkaitėje, kol veršiena paruduos.
Kategorijos