Publikavimo data: 2024-06-09
Veršiena su naminėmis daržovėmis
Veršieną su daržovėmis galima patiekti ir kaip karštą patiekalą, ir kaip šaltą užkandį. Ši švelni liesa mėsa puikiai dera su sezoninėmis daržovėmis. Troškinant veršieną, ji įsigeria į jų sultis, o dėl mėsos puikiai atsiskleidžia daržovių skonis. Skonių ir aromatų puokštę papildo nedidelis kiekis alaus. Keisdami prieskonių kiekį, galite pasiekti tobulą jums tinkantį aštrumą.
Žingsnis 1
Supjaustykite veršieną vidutinio dydžio kubeliais. Pagardinkite veršieną druska ir prieskoniais. Paruoštus pomidorus supjaustykite pusžiedžiais, ne storesniais nei 1 cm. Pusę pomidorų sudėkite ant keptuvės dugno, suformuodami pirmąjį sluoksnį. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir pusę jų sudėkite antruoju sluoksniu ant pomidorų. Kitą sluoksnį suformuokite iš griežinėliais pjaustytų saldžiųjų paprikų, naudokite pusę jų. Smulkiai supjaustykite žoleles ir sudėkite ant daržovių.
Žingsnis 2
Ant žolelių sudėkite su prieskoniais marinuotą mėsą ir smulkiai supjaustytą česnaką. Česnaką galima supjaustyti plokštelėmis, taip jo skonis bus ryškesnis. Tada sluoksniais atvirkštine tvarka išdėliokite daržoves - paprikas, svogūnus ir pomidorus. Daržoves ir mėsą užpilkite alumi.
Žingsnis 3
Uždenkite keptuvę ant silpnos ugnies, uždenkite ir palikite pusantros valandos troškintis savo sultyse. Atkreipkite dėmesį, nepilkite vandens ir nemaišykite. Daržovių ir mėsos sultys bei alus visiškai padengs mūsų patiekalą. Paruoštas bulves supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais ir suberkite į puodą, pasūdykite. Daržoves ir mėsą troškinkite dar 30 minučių, kol bulvės bus paruoštos.
Kategorijos