Veršiena su naminėmis daržovėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-09

Veršiena su naminėmis daržovėmis

Veršieną su daržovėmis galima patiekti ir kaip karštą patiekalą, ir kaip šaltą užkandį. Ši švelni liesa mėsa puikiai dera su sezoninėmis daržovėmis. Troškinant veršieną, ji įsigeria į jų sultis, o dėl mėsos puikiai atsiskleidžia daržovių skonis. Skonių ir aromatų puokštę papildo nedidelis kiekis alaus. Keisdami prieskonių kiekį, galite pasiekti tobulą jums tinkantį aštrumą.
Gaminimo laikas
150 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
78 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
2 g
Angliavandeniai
7 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.9/5 (21 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Veršiena su naminėmis daržovėmis Žingsnis 1
Supjaustykite veršieną vidutinio dydžio kubeliais. Pagardinkite veršieną druska ir prieskoniais. Paruoštus pomidorus supjaustykite pusžiedžiais, ne storesniais nei 1 cm. Pusę pomidorų sudėkite ant keptuvės dugno, suformuodami pirmąjį sluoksnį. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir pusę jų sudėkite antruoju sluoksniu ant pomidorų. Kitą sluoksnį suformuokite iš griežinėliais pjaustytų saldžiųjų paprikų, naudokite pusę jų. Smulkiai supjaustykite žoleles ir sudėkite ant daržovių.

Žingsnis 2

Veršiena su naminėmis daržovėmis Žingsnis 2
Ant žolelių sudėkite su prieskoniais marinuotą mėsą ir smulkiai supjaustytą česnaką. Česnaką galima supjaustyti plokštelėmis, taip jo skonis bus ryškesnis. Tada sluoksniais atvirkštine tvarka išdėliokite daržoves - paprikas, svogūnus ir pomidorus. Daržoves ir mėsą užpilkite alumi.

Žingsnis 3

Veršiena su naminėmis daržovėmis Žingsnis 3
Uždenkite keptuvę ant silpnos ugnies, uždenkite ir palikite pusantros valandos troškintis savo sultyse. Atkreipkite dėmesį, nepilkite vandens ir nemaišykite. Daržovių ir mėsos sultys bei alus visiškai padengs mūsų patiekalą. Paruoštas bulves supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais ir suberkite į puodą, pasūdykite. Daržoves ir mėsą troškinkite dar 30 minučių, kol bulvės bus paruoštos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos