Veršiena su svarainiais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Veršiena su svarainiais

Mėsai kepti galite naudoti kepimo skardą arba suvynioti mėsą su kitais ingredientais į foliją. Tačiau ne mažiau patogus būdas - kepti mėsą moliniuose puoduose. Štai kaip reikėtų kepti veršieną su svarainių gabalėliais. Švelni jauna veršiena kartu su rūgščia rūgščia svarainių mėsa sudarys sėkmingą sąjungą, kurią puikiai papildys sveiki džiovinti vaisiai: džiovintos slyvos, rūgštynės ir abrikosai. O dėl kario ir juodųjų pipirų patiekalas įgaus nepakartojamą aštriai saldų skonį.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
100 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
8 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.28/5 (36 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Veršiena su svarainiais Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Supjaustykite veršieną mažais gabalėliais. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite druską, maltus juoduosius pipirus, karį ir alyvuogių aliejų. Šiuo mišiniu įtrinkite veršieną ir palikite 10-15 min. Supjaustykite svarainius maždaug 3 cm dydžio kubeliais. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais. Slyvas ir abrikosus supjaustykite į 4 dalis.

Žingsnis 2

Veršiena su svarainiais Žingsnis 2
Apkepkite ingredientus. Įkaitinkite keptuvę storu dugnu ant vidutinės ugnies. Nuolat maišydami kepkite veršieną 3-5 minutes. Tada sudėkite svogūnus ir svarainių kubelius. Mėsą, svogūnus ir svarainius maišydami kepkite 6-7 minutes, tada nukelkite keptuvę nuo ugnies ir leiskite šiek tiek atvėsti.

Žingsnis 3

Iškepkite veršieną su svarainiais. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Į skardą su mėsa ir svarainiais supilkite džiovintas slyvas, abrikosus ir sultenes, gerai išmaišykite. Sudėkite veršieną ir svarainius į puodus ir į kiekvieną puodą įpilkite tiek pat vandens. Uždenkite puodus su mėsa, svarainiais ir džiovintais vaisiais dangčiais, dėkite į karštą orkaitę ir kepkite 40 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos