Publikavimo data: 2024-06-15
Veršiena su svarainiais
Mėsai kepti galite naudoti kepimo skardą arba suvynioti mėsą su kitais ingredientais į foliją. Tačiau ne mažiau patogus būdas - kepti mėsą moliniuose puoduose. Štai kaip reikėtų kepti veršieną su svarainių gabalėliais. Švelni jauna veršiena kartu su rūgščia rūgščia svarainių mėsa sudarys sėkmingą sąjungą, kurią puikiai papildys sveiki džiovinti vaisiai: džiovintos slyvos, rūgštynės ir abrikosai. O dėl kario ir juodųjų pipirų patiekalas įgaus nepakartojamą aštriai saldų skonį.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Supjaustykite veršieną mažais gabalėliais. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite druską, maltus juoduosius pipirus, karį ir alyvuogių aliejų. Šiuo mišiniu įtrinkite veršieną ir palikite 10-15 min. Supjaustykite svarainius maždaug 3 cm dydžio kubeliais. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais. Slyvas ir abrikosus supjaustykite į 4 dalis.
Žingsnis 2
Apkepkite ingredientus. Įkaitinkite keptuvę storu dugnu ant vidutinės ugnies. Nuolat maišydami kepkite veršieną 3-5 minutes. Tada sudėkite svogūnus ir svarainių kubelius. Mėsą, svogūnus ir svarainius maišydami kepkite 6-7 minutes, tada nukelkite keptuvę nuo ugnies ir leiskite šiek tiek atvėsti.
Žingsnis 3
Iškepkite veršieną su svarainiais. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Į skardą su mėsa ir svarainiais supilkite džiovintas slyvas, abrikosus ir sultenes, gerai išmaišykite. Sudėkite veršieną ir svarainius į puodus ir į kiekvieną puodą įpilkite tiek pat vandens. Uždenkite puodus su mėsa, svarainiais ir džiovintais vaisiais dangčiais, dėkite į karštą orkaitę ir kepkite 40 minučių.
Kategorijos