Publikavimo data: 2024-04-05
Veršienos guliašas
Tradiciškai manoma, kad mėsos guliašas yra Čekijos ir Vengrijos nacionalinių virtuvių patiekalas. Tačiau jis taip pat paplito Rusijoje. Pagrindinis produktas yra mėsa, geriausia - sultinga veršiena. Į mėsą dedama svogūnų ir kartais morkų. Tradicinis guliašas neapsieina be padažo, kurio pagrindą sudaro pomidorų pasta. Patiekalas gali būti gaminamas puode arba keptuvėje.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Keptuvėje įkaitinkite saulėgrąžų aliejų ir sudėkite mėsą. Kepkite 7 minutes ant didelės ugnies, kartais pamaišydami.
Žingsnis 2
Mėsą sumaišykite su daržovėmis. Ant apkeptos mėsos sudėkite svogūnus ir troškinkite 5 minutes. Tada sumažinkite ugnį iki vidutinės ir apibarstykite guliašo pagrindą miltais, druska ir pipirais. Gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų.
Žingsnis 3
Sudėkite pomidorų pastą ir baigkite virti. Supilkite pomidorų pastą ir verdantį vandenį į keptuvę su mėsa ir daržovėmis ir išmaišykite. Uždenkite guliašą dangčiu ir palikite troškintis, kol mėsa išvirs, maždaug 30 minučių.
Kategorijos