Publikavimo data: 2024-06-16
Veršienos kepenėlės su grybais grietinės padaže
Jautienos kepenys yra daug pigesnės už mėsą, tačiau jose yra ne mažiau maistingųjų medžiagų nei mėsoje. Jautienos kepenyse gausu vitaminų A, B, D, E, K. Šiame subprodukte taip pat yra tokių medžiagų kaip Na, Ca, Fe, P. Šie elementai - tai ne tik "chemija", bet ir svarbūs vitaminai, kurie palaiko mūsų organizmo tonusą.
Žingsnis 1
Pirmiausia nuplaukite kepenis ir leiskite joms išdžiūti arba sugerkite drėgmę popieriniais rankšluosčiais. Nusausintas kepenis supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Tada nuplaukite grybus ir nulupkite svogūną, viską supjaustykite pusžiedžiais. Įkaitintoje keptuvėje apkepkite svogūnus ir grybus, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 2
Tuo pat metu įkaitinkite kitą keptuvę ir supilkite aliejų. Perkelkite kepenėles į įkaitintą aliejų ir kepkite iš abiejų pusių, kol spalva pasikeis.
Žingsnis 3
Į kepenis sudėkite grybus ir svogūnus ir viską troškinkite, kol išsiskirs visas skystis. Tada ateina eilė grietinei. Į kepenėles sudėkite grietinę ir toliau troškinkite dar 5-6 minutes. Tada kepenėles pasūdykite ir pabarstykite pipirais, tada išjunkite kaitlentę.
Kategorijos