Veršienos kepenėlės su grybais grietinės padaže pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-16

Veršienos kepenėlės su grybais grietinės padaže

Jautienos kepenys yra daug pigesnės už mėsą, tačiau jose yra ne mažiau maistingųjų medžiagų nei mėsoje. Jautienos kepenyse gausu vitaminų A, B, D, E, K. Šiame subprodukte taip pat yra tokių medžiagų kaip Na, Ca, Fe, P. Šie elementai - tai ne tik "chemija", bet ir svarbūs vitaminai, kurie palaiko mūsų organizmo tonusą.
Gaminimo laikas
25 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
131 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 3.91/5 (32 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Veršienos kepenėlės su grybais grietinės padaže Žingsnis 1
Pirmiausia nuplaukite kepenis ir leiskite joms išdžiūti arba sugerkite drėgmę popieriniais rankšluosčiais. Nusausintas kepenis supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Tada nuplaukite grybus ir nulupkite svogūną, viską supjaustykite pusžiedžiais. Įkaitintoje keptuvėje apkepkite svogūnus ir grybus, kol taps auksinės spalvos.

Žingsnis 2

Veršienos kepenėlės su grybais grietinės padaže Žingsnis 2
Tuo pat metu įkaitinkite kitą keptuvę ir supilkite aliejų. Perkelkite kepenėles į įkaitintą aliejų ir kepkite iš abiejų pusių, kol spalva pasikeis.

Žingsnis 3

Veršienos kepenėlės su grybais grietinės padaže Žingsnis 3
Į kepenis sudėkite grybus ir svogūnus ir viską troškinkite, kol išsiskirs visas skystis. Tada ateina eilė grietinei. Į kepenėles sudėkite grietinę ir toliau troškinkite dar 5-6 minutes. Tada kepenėles pasūdykite ir pabarstykite pipirais, tada išjunkite kaitlentę.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos