Publikavimo data: 2024-04-05
Veršienos kepsnys
Veršiena yra švelni ir minkšta mėsa, kurioje beveik nėra riebalų. Veršienos kepsniui tinka nugarinė. Ji laikoma minkščiausia jaučio dalimi, nes šis raumuo praktiškai nedalyvauja gyvulio judesiuose. Spaudžiant jis yra lankstus, bet "spyruokliuojantis". Taip pat naudojamos mentės dalys. O šonkaulių dalies storasis kraštas - ribeye kepsnys, pasižymintis sultingumu, nes jame yra riebalų sluoksnių ir šiek tiek šoninių riebalų. Kokybiška mėsa - tai mėsa su pastebimomis riebalų gyslomis.
Žingsnis 1
Toliau kepkite kepsnį. Įkaitinkite keptuvę, kol įkais (8-10 min.), įpilkite 1 valgomąjį šaukštą aliejaus ir dar kelias minutes palaukite, kol įšils. Tada į keptuvę sudėkite kepsnius. Kepkite iš abiejų pusių po 1,5-2 minutes, priklausomai nuo pageidaujamos plutelės spalvos.
Žingsnis 2
Sudėkite prieskonius. Apkepę kepsnį iš abiejų pusių iki auksinės spalvos, sudėkite smulkintą česnaką, pipirus ir prieskonines žoleles (čiobrelius, čiobrelius). Pagardinkite druska.
Žingsnis 3
Toliau kepkite mėsą. Įpilkite sviesto ir dar vieną šaukštą augalinio aliejaus. Sumažinkite ugnį iki vidutinės ir toliau kepkite mėsą iš abiejų pusių, apšlakstydami ją sultimis. Kepimo laikas priklauso nuo norimo apskrudimo lygio. Vidutiniškai iškepusiai, su krauju - pakanka 4 minučių, vidutiniškai iškepusiai, vidutiniškai gerai iškepusiai - 7 minučių, vidutiniškai gerai iškepusiai - 10 minučių. Gerai iškeptas - 14 minučių. Prieš patiekdami kepsnius padėkite ant lentelės, kad pailsėtų.
Kategorijos