Veršienos kotletai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-05

Veršienos kotletai

Veršiena yra labai švelni ir sultinga mėsa. Tačiau ne visos jos dalys idealiai tinka skaniems kotletams gaminti. Virtuvės šefai teigia, kad reikėtų rinktis mentės arba kaklo mėsą. Taip pat tinka šlaunelės ir nugaros dalis. Jos turi reikiamą mėsą ir nedidelį kiekį tinkamų riebalų.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
215 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
15 g
Angliavandeniai
6 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, garstyčios, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (24 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Veršienos kotletai Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Įkaitinkite keptuvę su trupučiu sviesto. Kepkite svogūną ant vidutinės ugnies, kol taps skaidrus. Tada svogūną perkelkite į dubenį, sudėkite kiaulienos ir veršienos faršą. Mikseriu sutrinkite išmirkytą batoną ir įmaišykite į maltą mėsą. Gerai išmaišykite.

Žingsnis 2

Veršienos kotletai Žingsnis 2
Suformuokite kotletus ir juos iškepkite. Į maltą mėsą įmuškite kiaušinius, pabarstykite petražolėmis, prieskoniais (druska, pipirais, garstyčiomis ir mairūnu) ir dar kartą išmaišykite. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Suformuokite kotletus ir sudėkite juos ant keptuvės. Kepkite iš abiejų pusių po 10 minučių, kol apskrus.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos