Publikavimo data: 2024-04-05
Veršienos kotletai
Veršiena yra labai švelni ir sultinga mėsa. Tačiau ne visos jos dalys idealiai tinka skaniems kotletams gaminti. Virtuvės šefai teigia, kad reikėtų rinktis mentės arba kaklo mėsą. Taip pat tinka šlaunelės ir nugaros dalis. Jos turi reikiamą mėsą ir nedidelį kiekį tinkamų riebalų.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Įkaitinkite keptuvę su trupučiu sviesto. Kepkite svogūną ant vidutinės ugnies, kol taps skaidrus. Tada svogūną perkelkite į dubenį, sudėkite kiaulienos ir veršienos faršą. Mikseriu sutrinkite išmirkytą batoną ir įmaišykite į maltą mėsą. Gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Suformuokite kotletus ir juos iškepkite. Į maltą mėsą įmuškite kiaušinius, pabarstykite petražolėmis, prieskoniais (druska, pipirais, garstyčiomis ir mairūnu) ir dar kartą išmaišykite. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Suformuokite kotletus ir sudėkite juos ant keptuvės. Kepkite iš abiejų pusių po 10 minučių, kol apskrus.
Kategorijos