Publikavimo data: 2024-06-15
Veršienos kotletas
Švelni veršiena puikiai tinka sultingiems kotletams gaminti, nes kepant jauna mėsa išlieka nepakartojamai minkšta. Kad kotleto viduje užsilaikytų aromatingos mėsos sultys, pabandykite veršieną apvolioti džiūvėsėliuose ir tarkuotame kietajame sūryje. Sūrio apvoliojimas skiriasi nuo įprasto apvoliojimo tuo, kad suteikia kotletui traškią plutelę, o pati mėsa viduje išlieka minkšta ir švelni.
Žingsnis 1
Paruoškite džiūvėsėlius. Džiovintą baltą duoną susmulkinkite blenderiu, o kietąjį sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Giliame dubenyje sumaišykite džiūvėsėlius, tarkuotą sūrį ir džiovintas žoleles. Nedideliame dubenyje šakute arba plaktuvu suplakite vištienos kiaušinius.
Žingsnis 2
Paruoškite mėsą. Supjaustykite veršieną 1-1,5 cm storio medalionais. Kiekvieną mėsos gabalėlį įdėkite į polietileninį maišelį ir kiekvieną pusę sumuškite mediniu plaktuku. Mėsą iš abiejų pusių pasūdykite ir pabarstykite pipirais.
Žingsnis 3
Apkepkite kotletus. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Kiekvieną veršienos gabalėlį gerai apvoliokite miltuose, tada pamirkykite plaktuose kiaušiniuose ir apvoliokite duonos ir sūrio trupiniuose, kad duona visiškai padengtų kotletus iš abiejų pusių. Kepkite veršienos kotletus po 5-6 minutes iš kiekvienos pusės, kol taps auksinės spalvos.
Kategorijos