Veršienos medalionai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-05

Veršienos medalionai

Veršienos medalionai yra vienas iš 10 garsiausių prancūzų virtuvės šedevrų. Išskirtinio skonio švelni jauno veršelio mėsa, kepta keptuvėje ir kepta orkaitėje, nepaliks abejingų. Veršiena - tai jaunų gyvulių mėsa, ji minkštesnė ir švelnesnė už jautieną, tačiau nuo per aukštos temperatūros ji gali tapti kieta, nes turi ploną riebalinį sluoksnį.
Gaminimo laikas
165 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
191 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
6 g
Alergenai: Gliuteno turintys grūdai, Maisto priedai, Sojos pupelės
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.12/5 (17 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Veršienos medalionai Žingsnis 1
Marinuokite mėsą. Į dubenį supilkite sojų padažą. Įpilkite 2 valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus, druskos, maltų juodųjų pipirų ir kelis lašus citrinos sulčių. Išmaišykite. Mėsos gabalėlius panardinkite į marinatą. Uždenkite indą maistine plėvele ir palikite marinuotis šaldytuve 2 valandoms.

Žingsnis 2

Veršienos medalionai Žingsnis 2
Apkepkite mėsą. Į keptuvę įpilkite 3 valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus. Įkaitinkite ant didelės ugnies. Kai aliejus pakankamai įkais, sudėkite į keptuvę mėsos gabalėlius. Kepkite ant didelės ugnies po 3 minutes iš kiekvienos pusės, kol taps auksinės spalvos.

Žingsnis 3

Veršienos medalionai Žingsnis 3
Iškepkite medalionus orkaitėje. Įkaitinkite orkaitę iki 180°. Kepimo skardos dugną ištepkite 1 valgomuoju šaukštu alyvuogių aliejaus. Perkelkite medalionus iš keptuvės į kepimo skardą ir sandariai uždenkite folija. Pašaukite į orkaitę 5 minutėms.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos