Publikavimo data: 2024-04-05
Veršienos medalionai
Veršienos medalionai yra vienas iš 10 garsiausių prancūzų virtuvės šedevrų. Išskirtinio skonio švelni jauno veršelio mėsa, kepta keptuvėje ir kepta orkaitėje, nepaliks abejingų. Veršiena - tai jaunų gyvulių mėsa, ji minkštesnė ir švelnesnė už jautieną, tačiau nuo per aukštos temperatūros ji gali tapti kieta, nes turi ploną riebalinį sluoksnį.
Žingsnis 1
Marinuokite mėsą. Į dubenį supilkite sojų padažą. Įpilkite 2 valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus, druskos, maltų juodųjų pipirų ir kelis lašus citrinos sulčių. Išmaišykite. Mėsos gabalėlius panardinkite į marinatą. Uždenkite indą maistine plėvele ir palikite marinuotis šaldytuve 2 valandoms.
Žingsnis 2
Apkepkite mėsą. Į keptuvę įpilkite 3 valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus. Įkaitinkite ant didelės ugnies. Kai aliejus pakankamai įkais, sudėkite į keptuvę mėsos gabalėlius. Kepkite ant didelės ugnies po 3 minutes iš kiekvienos pusės, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 3
Iškepkite medalionus orkaitėje. Įkaitinkite orkaitę iki 180°. Kepimo skardos dugną ištepkite 1 valgomuoju šaukštu alyvuogių aliejaus. Perkelkite medalionus iš keptuvės į kepimo skardą ir sandariai uždenkite folija. Pašaukite į orkaitę 5 minutėms.
Kategorijos