Publikavimo data: 2024-05-01
Veršienos skruostai
Restoranuose veršienos skruostai patiekiami kaip delikatesas. Tačiau šį išskirtinį patiekalą galite pasigaminti ir namuose. Skruostų skonis skiriasi nuo įprastos jautienos. Jie yra švelnesni ir riebesni, o iškepti būna laisvesnės struktūros. Pagrindinis gaminimo ypatumas - ilgas troškinimas (iki 4 valandų). Juk skruostai iš tiesų yra tankus raumeninis audinys, kurio negalima greitai suminkštinti. Geriau virti raudonajame vyne, pridėjus daržovių ir prieskonių.
Žingsnis 1
Paruoškite veršienos skruostus ir daržoves. Į keptuvę įpilkite aliejaus ir leiskite įkaisti. Įdėkite skruostus ir kepkite ant didelės ugnies iš abiejų pusių po 10 minučių. Išimkite mėsą, sumažinkite kaitrą iki vidutinės, sudėkite aliejų, svogūnus, morkas, salierus ir česnakus. Kepkite 10 minučių. Sumažinkite kaitrą. Įpilkite pomidorų pastos. Maišykite daržoves neleisdami joms sudegti. Supilkite pusę vyno. Troškinkite, kol turinys sumažės, apie 15-20 minučių.
Žingsnis 2
Sudėkite visus produktus ir baigkite virti veršienos skruostus. Į daržovių ir vyno mišinį sudėkite veršienos skruostus, suberkite čiobrelius ir rozmarinus, likusį vyną ir šiek tiek vandens. Skystis turi vos padengti mėsos paviršių. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Užvirinkite. Tada degiklį sumažinkite iki žemiausio lygio. Uždenkite dangčiu ir troškinkite 3,5-4 valandas, kartkartėmis apversdami skruostus.
Kategorijos