Veršienos skruostai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-01

Veršienos skruostai

Restoranuose veršienos skruostai patiekiami kaip delikatesas. Tačiau šį išskirtinį patiekalą galite pasigaminti ir namuose. Skruostų skonis skiriasi nuo įprastos jautienos. Jie yra švelnesni ir riebesni, o iškepti būna laisvesnės struktūros. Pagrindinis gaminimo ypatumas - ilgas troškinimas (iki 4 valandų). Juk skruostai iš tiesų yra tankus raumeninis audinys, kurio negalima greitai suminkštinti. Geriau virti raudonajame vyne, pridėjus daržovių ir prieskonių.
Gaminimo laikas
300 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
117 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
3 g
Alergenai: Maisto papildai, Salierai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.17/5 (12 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Veršienos skruostai Žingsnis 1
Paruoškite veršienos skruostus ir daržoves. Į keptuvę įpilkite aliejaus ir leiskite įkaisti. Įdėkite skruostus ir kepkite ant didelės ugnies iš abiejų pusių po 10 minučių. Išimkite mėsą, sumažinkite kaitrą iki vidutinės, sudėkite aliejų, svogūnus, morkas, salierus ir česnakus. Kepkite 10 minučių. Sumažinkite kaitrą. Įpilkite pomidorų pastos. Maišykite daržoves neleisdami joms sudegti. Supilkite pusę vyno. Troškinkite, kol turinys sumažės, apie 15-20 minučių.

Žingsnis 2

Veršienos skruostai Žingsnis 2
Sudėkite visus produktus ir baigkite virti veršienos skruostus. Į daržovių ir vyno mišinį sudėkite veršienos skruostus, suberkite čiobrelius ir rozmarinus, likusį vyną ir šiek tiek vandens. Skystis turi vos padengti mėsos paviršių. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Užvirinkite. Tada degiklį sumažinkite iki žemiausio lygio. Uždenkite dangčiu ir troškinkite 3,5-4 valandas, kartkartėmis apversdami skruostus.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos