Publikavimo data: 2024-04-05
Veršienos šnicelis
Veršienos šnicelis yra Austrijos sostinės Vienos patiekalas. Iš čia ir kilo jo pavadinimas - "Wiener Schnitzel". Šį patiekalą galima rasti bet kuriame Austrijos restorane. Paprastai šnicelis patiekiamas be garnyro, su citrinos skiltele arba žaliu salieru. Tikras Vienos šnicelis gaminamas iš veršienos, apkeptos pagal principą "kuo plonesnis, tuo geresnis". Mėsos gabalėlio storis neturėtų viršyti 5 milimetrų.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Abi mėsos puses pamirkykite miltų, druskos ir pipirų mišinyje. Įmerkite mėsą į kiaušinį. Tada apvoliokite džiūvėsėliuose.
Žingsnis 2
Ištirpinkite sviestą. Sudėkite sviestą į keptuvę. Įpilkite augalinio aliejaus. Įjunkite vidutinę kaitrą. Maišykite sviestą, kol jis visiškai ištirps.
Žingsnis 3
Apkepkite mėsą. Sudėkite kotletus į keptuvę su ištirpintu sviestu. Kepkite ant mažos ugnies uždengę dangtį 5 minutes iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos. Kai mėsa apkeps, perkelkite ją į lėkštę, išklotą popieriniais rankšluosčiais, kad susigertų riebalų perteklius. Tada sudėkite šnicelį ant lėkštės. Papuoškite citrinos griežinėliu.
Kategorijos