Veršienos šnicelis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-05

Veršienos šnicelis

Veršienos šnicelis yra Austrijos sostinės Vienos patiekalas. Iš čia ir kilo jo pavadinimas - "Wiener Schnitzel". Šį patiekalą galima rasti bet kuriame Austrijos restorane. Paprastai šnicelis patiekiamas be garnyro, su citrinos skiltele arba žaliu salieru. Tikras Vienos šnicelis gaminamas iš veršienos, apkeptos pagal principą "kuo plonesnis, tuo geresnis". Mėsos gabalėlio storis neturėtų viršyti 5 milimetrų.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
377 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
25 g
Angliavandeniai
25 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.5/5 (4 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Veršienos šnicelis Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Abi mėsos puses pamirkykite miltų, druskos ir pipirų mišinyje. Įmerkite mėsą į kiaušinį. Tada apvoliokite džiūvėsėliuose.

Žingsnis 2

Veršienos šnicelis Žingsnis 2
Ištirpinkite sviestą. Sudėkite sviestą į keptuvę. Įpilkite augalinio aliejaus. Įjunkite vidutinę kaitrą. Maišykite sviestą, kol jis visiškai ištirps.

Žingsnis 3

Veršienos šnicelis Žingsnis 3
Apkepkite mėsą. Sudėkite kotletus į keptuvę su ištirpintu sviestu. Kepkite ant mažos ugnies uždengę dangtį 5 minutes iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos. Kai mėsa apkeps, perkelkite ją į lėkštę, išklotą popieriniais rankšluosčiais, kad susigertų riebalų perteklius. Tada sudėkite šnicelį ant lėkštės. Papuoškite citrinos griežinėliu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos