Publikavimo data: 2024-06-08
Veršienos troškinys su bulvėmis
Troškiniui su daržovėmis ir mėsa gaminti galite naudoti bet kurią veršienos dalį, nes ši mėsa garsėja savo švelnumu ir minkštumu. Veršienoje yra mažiausiai kalorijų ir cholesterolio, todėl troškinys su veršiena tinka tiems, kurie stebi savo svorį ir figūrą, bet vis tiek nori sočiai pavalgyti. Tirštą mėsos troškinį iš veršienos, bulvių ir kitų daržovių galima paskaninti aštriau, jei norisi, įdedant aštriosios paprikos, arba pagardinti česnaku ir prieskoninėmis žolelėmis.
Žingsnis 1
Susmulkinkite daržoves ir žoleles. Bulves, cukinijas ir baklažanus supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais, papriką, svogūną ir pomidorus - mažais kubeliais, o morkas - stambiomis grotelėmis. Smulkiai supjaustykite švarią kalendrą ir petražoles.
Žingsnis 2
Troškinkite veršieną. Mėsą supjaustykite kubeliais skersai pluošto. Į gilią keptuvę storu dugnu įpilkite saulėgrąžų aliejaus ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Į įkaitintą keptuvę sudėkite mėsą, įberkite 0,5 šaukštelio druskos ir kepkite iš visų pusių 7-10 minučių.
Žingsnis 3
Sudėkite daržoves. Į keptą mėsą sudėkite visas smulkintas daržoves, išskyrus pomidorus ir žoleles. Įberkite likusios druskos, pipirų, išmaišykite ir sumažinkite ugnį. Uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite ant silpnos ugnies 25 minutes. Likus 5 minutėms iki troškinimo pabaigos sudėkite pomidorus ir žoleles.
Kategorijos