Publikavimo data: 2024-04-05
Veršienos troškinys su daržovėmis
Skirtingai nei jautiena, veršienos mėsa yra minkštesnė ir švelnesnė, joje mažiau jungiamojo audinio skaidulų. Veršienos mėsa yra aiškiai pieniško skonio. Iš visų esamų mėsos rūšių veršiena yra mažiausiai riebi ir sveikiausia. Rinkdamiesi mėsą veršienos troškiniui su daržovėmis, atkreipkite dėmesį į spalvą. Veršiena išsiskiria sodria šviesiai raudona mėsos spalva, o riebalų sluoksniai visada būna balti. Kuo šviesesnė veršiena, tuo jaunesnis buvo gyvulys.
Žingsnis 1
Apkepkite mėsą. Keptuvėje įkaitinkite 3 šaukštus augalinio aliejaus. Greitai apkepkite veršieną ant didelės ugnies nuolat maišydami. Mėsa turi įgauti rusvą plutelę. Šis veiksmas užtruks ne ilgiau kaip 5-7 minutes.
Žingsnis 2
Paruoškite daržoves ir veršieną. Sudėkite daržoves su mėsa į keptuvę, pabarstykite druska ir prieskoniais (itališkomis žolelėmis ir pipirais). Sumažinkite ugnį iki silpnos ir troškinkite po dangčiu 15-20 minučių. Per tą laiką daržovės išleis sultis, o mėsa bus jose gerai įsigėrusi ir visiškai iškepusi.
Kategorijos