Vidutiniškai keptas jautienos kepsnys pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Vidutiniškai keptas jautienos kepsnys

Mėgstame kepsnius, šie yra vieni mėgstamiausių. Gaminti namuose yra daug ekonomiškiau nei užsisakyti, o svarbiausia - tai užima mažiausiai laiko.
Gaminimo laikas
15 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
198 kcal.
Baltymai
18 g
Riebalai
13 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.6/5 (5 bal.)

Žingsnis 1

Vidutiniškai keptas jautienos kepsnys Žingsnis 1
Iš šaldytuvo išimkite mėsą, mes pasirinkome "rump steiką", bet galite naudoti bet kokią kitą. Atlaisvinkite ją nuo pakuotės ir palikite 5 minutėms.

Žingsnis 2

Vidutiniškai keptas jautienos kepsnys Žingsnis 2
Iš abiejų pusių pabarstykite druska, pipirais ir džiovintais rozmarinais.

Žingsnis 3

Vidutiniškai keptas jautienos kepsnys Žingsnis 3
Įkaitinkite kepsninę iki 230 laipsnių temperatūros ant abiejų grilio plokščių. Į vieną iš mėsos gabalų įkiškite panardinamąjį termometrą ir padėkite mėsą ant grotelių. Jei norite vidutiniškai iškeptos mėsos, nustatykite 63 laipsnių termometrą (vidutiniškai iškeptos, be kraujo).

Žingsnis 4

Vidutiniškai keptas jautienos kepsnys Žingsnis 4
Palaukite, kol išsijungs laikmatis, t. y. maždaug 3-5 minutes, ir nedelsdami nuimkite mėsą nuo grotelių.

Žingsnis 5

Vidutiniškai keptas jautienos kepsnys Žingsnis 5
Padėkite kepsnius ant atskiros lėkštės ir palikite 3 minutes pailsėti, nusausinkite sultis. Šiuo metu mėsos nepjaustykite, kad patikrintumėte, ar mėsa gerai iškepusi. Priešingu atveju mėsa nebus "baigta" ir bus sausa. Praėjus 3 minutėms, galite pjaustyti ir pažiūrėti, kiek ji iškepusi.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, mėsos patiekalai, kepti patiekalai, įspūdingas receptas, lengva, per 30 minučių, Islandija, pietūs, vakarienė, česnakų sezonas, kepsniai, jautienos kepsniai, be bendrų alergenų, receptų knyga, jautienos vakarienė

Kategorijos