Publikavimo data: 2025-08-19
Vidutiniškai keptas jautienos kepsnys
Mėgstame kepsnius, šie yra vieni mėgstamiausių. Gaminti namuose yra daug ekonomiškiau nei užsisakyti, o svarbiausia - tai užima mažiausiai laiko.
Žingsnis 1
Iš šaldytuvo išimkite mėsą, mes pasirinkome "rump steiką", bet galite naudoti bet kokią kitą. Atlaisvinkite ją nuo pakuotės ir palikite 5 minutėms.
Žingsnis 2
Iš abiejų pusių pabarstykite druska, pipirais ir džiovintais rozmarinais.
Žingsnis 3
Įkaitinkite kepsninę iki 230 laipsnių temperatūros ant abiejų grilio plokščių. Į vieną iš mėsos gabalų įkiškite panardinamąjį termometrą ir padėkite mėsą ant grotelių. Jei norite vidutiniškai iškeptos mėsos, nustatykite 63 laipsnių termometrą (vidutiniškai iškeptos, be kraujo).
Žingsnis 4
Palaukite, kol išsijungs laikmatis, t. y. maždaug 3-5 minutes, ir nedelsdami nuimkite mėsą nuo grotelių.
Žingsnis 5
Padėkite kepsnius ant atskiros lėkštės ir palikite 3 minutes pailsėti, nusausinkite sultis. Šiuo metu mėsos nepjaustykite, kad patikrintumėte, ar mėsa gerai iškepusi. Priešingu atveju mėsa nebus "baigta" ir bus sausa. Praėjus 3 minutėms, galite pjaustyti ir pažiūrėti, kiek ji iškepusi.
Kategorijos