Publikavimo data: 2024-03-26
Virta adžika su paprikomis
Paprasčiausias adžikos receptas. Jį ruošiant nereikės laikytis jokių griežtų taisyklių. Jei elgsitės pagal receptą, ji bus vidutiniškai aštri, tačiau aštrumą galite padidinti savarankiškai, koreguodami ingredientų rinkinį.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite česnaką, baziliką ir petražoles.
Žingsnis 2
Supjaustykite pomidorus ir abiejų rūšių paprikas. Sudėkite daržoves į puodą.
Žingsnis 3
Maišydami virkite ingredientus ant silpnos ugnies 30 minučių, tada susmulkinkite daržoves panardinamuoju maišytuvu iki vientisos masės. Į puodą suberkite susmulkintą česnaką ir žoleles, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Adžiką virkite dar 30 minučių.
Žingsnis 4
Gautą adžiką supilstykite į stiklainius ir uždarykite dangteliu. Stiklainius reikėtų iš anksto sterilizuoti. Laikykite adžiką vėsioje vietoje.
Kategorijos