Publikavimo data: 2024-04-08
Virta dešra
Dešra yra mėgstamas suaugusiųjų ir vaikų skanėstas. Virtą dešrą galite pasigaminti patys. Jos sudėtyje yra tik natūralių ingredientų, o paruošti ją gana paprasta. Norint pasigaminti naminės dešros, reikės mėsmalės, kombaino ir puodo. Maltai mėsai galite rinktis bet kokią mėsą, tačiau skaniausias patiekalas išeis iš jautienos ir kiaulienos mišinio. Be mėsos, į naminės virtos dešros receptą įeina grietinėlė, kiaušinis ir prieskoniai.
Žingsnis 1
Pradėkite ruošti dešrą. Mėsą suberkite į virtuvinį kombainą, sudėkite grietinėlę, druską, cukrų, kiaušinį, muskato riešutą, česnaką ir pipirus. Sumaišykite ingredientus iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Suformuokite dešrą. Ant pergamento lakšto sudėkite dalį maltos mėsos (maždaug trečdalį) ir suformuokite tvirtą, tolygų kepalą. Apvyniokite, susukite ir tvirtai suriškite kraštus. Tuomet pergamentą sandariai apvyniokite keliais folijos sluoksniais, tvirtai suspauskite ir susukite galus. Tą patį padarykite ir su likusia faršo mase.
Žingsnis 3
Išvirkite dešrą. Sudėkite dešrą į puodą, užpilkite vandeniu ir užvirinkite. Kai užvirs, sumažinkite ugnį iki silpnos. Uždenkite dešreles lėkšte, kad jos prisispaustų, ir virkite apie 1,5 valandos. Tada dešrą išimkite ir atvėsinkite iki kambario temperatūros. Nuimkite seną pergamentą ir suvyniokite dešreles į naują pergamentą.
Kategorijos