Virta dešra pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-08

Virta dešra

Dešra yra mėgstamas suaugusiųjų ir vaikų skanėstas. Virtą dešrą galite pasigaminti patys. Jos sudėtyje yra tik natūralių ingredientų, o paruošti ją gana paprasta. Norint pasigaminti naminės dešros, reikės mėsmalės, kombaino ir puodo. Maltai mėsai galite rinktis bet kokią mėsą, tačiau skaniausias patiekalas išeis iš jautienos ir kiaulienos mišinio. Be mėsos, į naminės virtos dešros receptą įeina grietinėlė, kiaušinis ir prieskoniai.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
219 kcal.
Baltymai
15 g
Riebalai
16 g
Angliavandeniai
1 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, riešutai, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (9 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Virta dešra Žingsnis 1
Pradėkite ruošti dešrą. Mėsą suberkite į virtuvinį kombainą, sudėkite grietinėlę, druską, cukrų, kiaušinį, muskato riešutą, česnaką ir pipirus. Sumaišykite ingredientus iki vientisos masės.

Žingsnis 2

Virta dešra Žingsnis 2
Suformuokite dešrą. Ant pergamento lakšto sudėkite dalį maltos mėsos (maždaug trečdalį) ir suformuokite tvirtą, tolygų kepalą. Apvyniokite, susukite ir tvirtai suriškite kraštus. Tuomet pergamentą sandariai apvyniokite keliais folijos sluoksniais, tvirtai suspauskite ir susukite galus. Tą patį padarykite ir su likusia faršo mase.

Žingsnis 3

Virta dešra Žingsnis 3
Išvirkite dešrą. Sudėkite dešrą į puodą, užpilkite vandeniu ir užvirinkite. Kai užvirs, sumažinkite ugnį iki silpnos. Uždenkite dešreles lėkšte, kad jos prisispaustų, ir virkite apie 1,5 valandos. Tada dešrą išimkite ir atvėsinkite iki kambario temperatūros. Nuimkite seną pergamentą ir suvyniokite dešreles į naują pergamentą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos