Publikavimo data: 2025-08-18
Virta kalakutienos filė
Kalakutienos filė dažnai naudojama lengviems dietiniams patiekalams gaminti. Ji labai naudinga organizmui, nes joje yra daug maistinių medžiagų. Didžiausią naudą turi virta filė. Ir net įprasta virta kalakutiena gali būti nepaprastai skani ir aromatinga, ypač jei patiekiama su grybų ir baltojo vyno padažu.
Žingsnis 1
Pradėkite gaminti patiekalą. Sudėkite kalakutienos gabalėlius į puodą. Įdėkite pusę svogūno, morkas, druską ir lauro lapą. Užpilkite verdančiu vandeniu ir virkite 1 valandą. Išimkite išvirtą kalakutieną, išimkite ją į atskirą dubenį. Grybus supjaustykite šiaudeliais.
Žingsnis 2
Paruoškite patiekalą. Likusius svogūnus ir grybus sudėkite į kitą puodą. Atsverkite 400 ml paruošto sultinio ir supilkite jį į puodą su svogūnais ir grybais. Virkite dar 1 valandą. Pabaigoje pasūdykite, supilkite vyną ir išmaišykite. Būsimą grybų padažą šiek tiek atvėsinkite. Tada susmulkinkite trintuvu, pagal skonį papipirinkite. Kalakutienos gabalėlius užpilkite karštu padažu.
Kategorijos