Publikavimo data: 2024-05-25
Virta krūtinėlė su ryžiais ir daržovėmis
Kad moksleiviai augtų sveiki, be pietų valgykloje jiems reikia papildomų užkandžių. Tačiau ne traškučiai, sausainiai ar saldumynai. Pietūs turėtų būti sudaryti iš daug vitaminų turinčio maisto. Jei nuo vaikystės rūpinsitės tinkama mityba, vaikas susiformuos sveikos mitybos įpročius, kurie tikrai pravers suaugus.
Žingsnis 1
Paruoškite ryžius. Laukiniai ryžiai verdami santykiu 1:3. Taigi, į puodą supilkite 1,2 l vandens (6 puodeliai) su druska. Užvirus virkite ant vidutinės ugnies 40-45 minutes uždengę dangčiu.
Žingsnis 2
Kol ryžiai verda, paruoškite patiekalui skirtas daržoves ir mėsą. Brokolius 5-7 minutes pavirkite vandenyje, šiek tiek pasūdykite. Nusunkite vandenį, jo neprireiks. Smulkiai supjaustykite virtus kopūstus. Atskirai išvirkite krūtinėlę, kol suminkštės, tai užtruks 20-30 minučių. Kai išvirs, į vandenį įberkite šiek tiek druskos ir lauro lapą.
Žingsnis 3
Paruoškite patiekalą užkandžiui. Sumaišykite mėsą, ryžius, brokolius ir svogūnus. Pagardinkite druska ir pipirais.
Kategorijos