Publikavimo data: 2024-06-09
Virta veršiena su ryžiais
Veršiena - tai jaunų karvių, bulių ir jaučių mėsa. Manoma, kad veršienoje gausu geležies ir, daugelio tautų nuomone, ji yra rafinuotesnė, sveikesnė ir skanesnė už jautieną. Veršieną galima patiekti kaip atskirą patiekalą arba su bet kokiu garnyru.
Žingsnis 1
Supjaustykite mėsą mažais gabalėliais ir užpilkite šaltu vandeniu. Uždėkite puodą ant viryklės ir virkite, kol mėsa suminkštės, ant silpnos ugnies.
Žingsnis 2
Susmulkintus svogūnus troškinkite svieste, kol taps skaidrūs, tada suberkite miltus, o kai pagelsta, įpilkite šiek tiek mėsos sultinio ir virkite dar 5-6 minutes.
Žingsnis 3
Nedideliame dubenyje paruoškite padažo priedą, t. y. sumaišykite kiaušinių trynius su grietine. Gautą mišinį įpilkite į padažą. Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir dar minutę virkite ant silpnos ugnies nuolat maišydami. Padažą supilkite ant mėsos ir porcijomis sudėkite mėsą su padažu į ryžius.
Kategorijos