Virta veršiena su ryžiais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-09

Virta veršiena su ryžiais

Veršiena - tai jaunų karvių, bulių ir jaučių mėsa. Manoma, kad veršienoje gausu geležies ir, daugelio tautų nuomone, ji yra rafinuotesnė, sveikesnė ir skanesnė už jautieną. Veršieną galima patiekti kaip atskirą patiekalą arba su bet kokiu garnyru.
Gaminimo laikas
65 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
213 kcal.
Baltymai
17 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
17 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.9/5 (10 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Virta veršiena su ryžiais Žingsnis 1
Supjaustykite mėsą mažais gabalėliais ir užpilkite šaltu vandeniu. Uždėkite puodą ant viryklės ir virkite, kol mėsa suminkštės, ant silpnos ugnies.

Žingsnis 2

Virta veršiena su ryžiais Žingsnis 2
Susmulkintus svogūnus troškinkite svieste, kol taps skaidrūs, tada suberkite miltus, o kai pagelsta, įpilkite šiek tiek mėsos sultinio ir virkite dar 5-6 minutes.

Žingsnis 3

Virta veršiena su ryžiais Žingsnis 3
Nedideliame dubenyje paruoškite padažo priedą, t. y. sumaišykite kiaušinių trynius su grietine. Gautą mišinį įpilkite į padažą. Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir dar minutę virkite ant silpnos ugnies nuolat maišydami. Padažą supilkite ant mėsos ir porcijomis sudėkite mėsą su padažu į ryžius.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos