Publikavimo data: 2024-06-09
Virtas jautienos liežuvis
Jautienos liežuvis yra labai prieštaringai vertinamas patiekalas. Visuomenės nuomonė apie šį delikatesą pasidalijusi į dvi stovyklas: vieni teigia, kad tai tiesiog dieviškas maistas, kiti bjaurisi vien paminėjus liežuvį. Tačiau net ir tokį abejotiną produktą kaip liežuvis galima paruošti neįprastai, kad žmonėms jis patiktų, tereikia pasirinkti tinkamus prieskonius.
Žingsnis 1
30 minučių pamerkite liežuvį į puodą su šaltu vandeniu. Tada ištraukite jį iš puodo ir peiliu nuvalykite kraują, nešvarumus ir riebalus, dar kartą nuplaukite.
Žingsnis 2
Užvirinkite vandenį ir sumažinkite ugnį iki mažos. Įdėkite į jį liežuvį ir virkite 15 minučių nuo užvirimo. Nukoškite gautą sultinį, nuplaukite puodą ir vėl užvirinkite vandenį, o jame ant mažos ugnies po dangčiu 2-3 valandas virkite liežuvį.
Žingsnis 3
Nuluptą svogūną keliose vietose pradurkite ir sudėkite į puodą kartu su liežuviu, salierų ir petražolių šaknimis bei morkomis. Į sultinį taip pat įberkite pipirų mišinio ir lauro lapų ir virkite dar pusvalandį.
Žingsnis 4
Iškepusį liežuvį išimkite iš keptuvės ir 3 minutes palaikykite dubenyje su šaltu vandeniu, kad būtų lengviau nuimti odą. Tai padarysite lengvai įpjaudami liežuvį iš nugaros pusės - oda lengvai nusilups. Šiek tiek pasūdykite sultinį ir liežuvį vėl virkite ant silpnos ugnies dar 15 minučių, kol jis visiškai išvirs.
Kategorijos