Publikavimo data: 2025-08-20
Virtas liesas rassolnik su perlinių kruopų sriuba
Šis vietinis rusų patiekalas atsirado XV a. ir nuo to laiko tapo nacionalinės virtuvės ir gyvenimo Rusijoje dalimi. Rassolnik skonio ir aromato pagrindas - marinuoti agurkai. Kuo sodriau bus marinuoti agurkai - su žolelėmis, česnakais, tuo kvapnesnis bus rassolnik. Beje, marinuoti agurkai ir sūrymas pasižymi gydomosiomis antioksidantų savybėmis. Siūlomas liesas patiekalo variantas tinka vegetarams. Ir nors jis ruošiamas be mėsos, maistingumo suteikia perlinės kruopos.
Žingsnis 1
Į puodą su vandeniu suberkite perlinių kruopų ketvirčius ir pastatykite ant ugnies. Bulves supjaustykite kubeliais, morkas ir pomidorus sutarkuokite. Smulkiai supjaustykite svogūnus ir agurkus. Kai perlinė sriuba pavirs 20 minučių, sudėkite į ją bulves.
Žingsnis 2
Paruoškite kepimą. Įkaitintoje keptuvėje augaliniame aliejuje apkepkite svogūną, kol taps auksinis, tada sudėkite morkas. Po poros minučių sudėkite pomidorus, pagal skonį įberkite druskos ir cukraus ir palikite troškintis 2 minutes. Tuomet į puodą siųskite kepsnį. Užvirus virkite, kol bus paruoštos bulvės.
Žingsnis 3
Baigiantis virimo laikui į puodą sudėkite agurkus. Išjunkite viryklę ir palikite 10 minučių pastovėti.
Kategorijos