Virtas liesas rassolnik su perlinių kruopų sriuba pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Virtas liesas rassolnik su perlinių kruopų sriuba

Šis vietinis rusų patiekalas atsirado XV a. ir nuo to laiko tapo nacionalinės virtuvės ir gyvenimo Rusijoje dalimi. Rassolnik skonio ir aromato pagrindas - marinuoti agurkai. Kuo sodriau bus marinuoti agurkai - su žolelėmis, česnakais, tuo kvapnesnis bus rassolnik. Beje, marinuoti agurkai ir sūrymas pasižymi gydomosiomis antioksidantų savybėmis. Siūlomas liesas patiekalo variantas tinka vegetarams. Ir nors jis ruošiamas be mėsos, maistingumo suteikia perlinės kruopos.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
88 kcal.
Baltymai
2 g
Angliavandeniai
19 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (9 bal.)

Žingsnis 1

Virtas liesas rassolnik su perlinių kruopų sriuba Žingsnis 1
Į puodą su vandeniu suberkite perlinių kruopų ketvirčius ir pastatykite ant ugnies. Bulves supjaustykite kubeliais, morkas ir pomidorus sutarkuokite. Smulkiai supjaustykite svogūnus ir agurkus. Kai perlinė sriuba pavirs 20 minučių, sudėkite į ją bulves.

Žingsnis 2

Virtas liesas rassolnik su perlinių kruopų sriuba Žingsnis 2
Paruoškite kepimą. Įkaitintoje keptuvėje augaliniame aliejuje apkepkite svogūną, kol taps auksinis, tada sudėkite morkas. Po poros minučių sudėkite pomidorus, pagal skonį įberkite druskos ir cukraus ir palikite troškintis 2 minutes. Tuomet į puodą siųskite kepsnį. Užvirus virkite, kol bus paruoštos bulvės.

Žingsnis 3

Virtas liesas rassolnik su perlinių kruopų sriuba Žingsnis 3
Baigiantis virimo laikui į puodą sudėkite agurkus. Išjunkite viryklę ir palikite 10 minučių pastovėti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
pirmieji patiekalai, sriubos, rassolnik, įspūdingas receptas, yra bendrų alergenų, mažai kalorijų, sala, pietūs, morkų sezonas, česnakų sezonas, receptų knyga, rassolnik su perlu, sriubos su perlu, sriubos su perlu, sriubos su marinuotais agurkais, sriubos su pomidorų pasta, rassolnik su marinuotais agurkais

Kategorijos