Publikavimo data: 2025-08-19
Virtas rassolnik su antiena
Rassolnik - tai sriuba, gaminama iš marinuotų agurkų. Pagrindinis jos ingredientas - sūrymas, t. y. druskos tirpalas, arba skystis, susidarantis marinuojant agurkus ar raugintus kopūstus. Tai senas rusiškas patiekalas, anksčiau jis buvo vadinamas "kalja". Jis buvo gaminamas su mėsa, vištiena, antiena, inkstais ir patiekiamas su pyragais ir pirožkais. Rassolnik su antimi yra apetitą žadinantis pirmasis patiekalas.
Žingsnis 1
Iš anties pagaminkite sultinį. Sudėkite mėsą į puodą, užpilkite šaltu vandeniu, uždenkite dangčiu ir pastatykite ant didelės ugnies, kad vanduo greitai užvirtų, tada sumažinkite ugnį, kad vanduo greitai neužvirtų. Verdant atsiradusias putas pašalinkite skepetaite. Praėjus 1 valandai nuo virimo pradžios įberkite druskos. Kai mėsa bus paruošta, ją reikia išimti iš sultinio ir sudėti į kitą dubenį, o sultinį perkošti. Į sultinį suberkite perlines kruopas ir virkite ant silpnos ugnies 35 minutes.
Žingsnis 2
Svogūnus, morkas ir marinuotus agurkus 5 minutes kepkite augaliniame aliejuje, kol taps auksinės spalvos. Į sultinį su perlinėmis kruopomis sudėkite bulves, pakepintus svogūnus ir morkas, lauro lapą ir virkite 20-25 minutes, kol suminkštės.
Kategorijos