Publikavimo data: 2025-08-19
Virtas rassolnik su sūriu ir pienu
Sotus rassolnik su sūriu ir pienu yra sotus patiekalas, kurį sudaro kiauliena, rūkyta krūtinėlė ir bulvės, patiekalo pagrindas - marinuoti agurkai. Be to, šiame recepte naudojamas sūris ir pienas, kurie neutralizuoja agurkų rūgštingumą, todėl patiekalas tampa švelnesnis ir pikantiškesnio skonio.
Žingsnis 1
Mėsą supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Į puodą įpilkite vandens ir virkite mėsą ant vidutinės ugnies apie 20 minučių.
Žingsnis 2
Bulves supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Po 20 minučių siųskite į puodą su mėsa. Bulves virkite 7-10 minučių. Rūkytą krūtininę supjaustykite griežinėliais ir kepkite ant sausos keptuvės 5-7 minutes.
Žingsnis 3
Smulkiais kubeliais supjaustykite svogūną. Sutarkuokite morkas. Keptuvėje saulėgrąžų aliejuje 5 minutes pakepinkite svogūnus ir morkas. Sūdytus agurkus supjaustykite kubeliais ir sudėkite į kepintas daržoves. Kepkite dar 5 minutes.
Žingsnis 4
Į sultinį sudėkite iškeptą rūkytą krūtininę, pakepintus svogūnus ir morkas. Atskirame dubenyje sumaišykite pieną ir miltus iki vientisos masės. Į puodą suberkite tarkuotą sūrį ir pieno bei miltų mišinį. Pagal skonį sriubą pagardinkite druska ir mėsos prieskoniais. Virkite 10 minučių.
Kategorijos