Publikavimo data: 2024-06-08
Virti ežiai
Labiausiai žinomas būdas gaminti ežius iš ryžių ir maltos mėsos, žinoma, yra troškinimas keptuvėje pomidorų padaže kartu su daržovių mišraine. Tačiau sveikiau bus virti ežius puode, ypač jei juos išvirsite daržovių sultinyje iš svogūnų, morkų ir salierų. Taip išvirti ežiai bus mažiau kaloringi ir įgaus papildomą malonų daržovių skonį. O kad ežiukai būtų dar sveikesni ir greičiau išvirtų, pagaminkite faršą iš kiaulienos ir kalakutienos filė.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Kalakutieną ir kiaulieną stambiai supjaustykite ir sumalkite mėsmale. Maltą mėsą sumaišykite su žaliais ryžiais, suberkite miltus, 0,5 šaukštelio druskos, juoduosius pipirus ir 10-15 min. gerai išminkykite.
Žingsnis 2
Išvirkite daržovių sultinį. Giliame puode užvirinkite vandenį. Į verdantį vandenį įberkite 1 šaukštelį druskos, lauro lapą, juodųjų pipirų, sudėkite visą svogūną ir stambiai supjaustytas morkas bei salierus. Sumažinkite ugnį ir virkite daržoves 10 minučių.
Žingsnis 3
Išvirkite ežius. Sudrėkinkite delnus šaltu vandeniu ir iš maltos mėsos suformuokite nedidelius vienodo dydžio rutuliukus. Padidinkite kaitrą po puodu su sultiniu, į verdantį sultinį semtuvėliu įmeskite ežiukus ir atsargiai išmaišykite. Virkite ežiukus ant vidutinės ugnies 20-25 minutes.
Kategorijos