Publikavimo data: 2024-10-15
Virtos jautienos šurpa su avinžirniais
Tiršta sriuba - šurpa yra vienas seniausių patiekalų, kuriuos žmonija vartoja nuo seniausių laikų. Ir tai nenuostabu - mėsos ir daržovių derinys sodriame sultinyje naudingas organizmui ir gerai pasotina, sušildo net pačiu nepalankiausiu oru. Jautienoje gausu baltymų ir geležies, o daržovėse - ląstelienos ir vitaminų. Avinžirniai arba nuhut, kaip jie dar vadinami, yra unikalūs savo sudėtimi - juose yra augalinių baltymų, vitaminų ir skaidulų, o švelnus riešutų skonis ir subtili tekstūra suteikia patiekalui ypatingo žavesio.
Žingsnis 1
Kai vanduo užvirs, sudėkite į jį mėsą, nuimkite putas ir įberkite 1 valgomąjį šaukštą druskos. Į puodą sudėkite 1 morką, supjaustytą į 4 dalis, ir visus 3 svogūnus. Palaukite, kol užvirs, ir sudėkite prieskonius - lauro lapą ir juodųjų pipirų žirnelius. Sumažinkite ugnį iki silpnos ir virkite sultinį, kol mėsa taps minkšta ir ją bus galima lengvai atskirti nuo kaulo, mažiausiai 2-3 valandas.
Žingsnis 2
Kai mėsa išvirs, sultinį perkoškite į kitą puodą, mėsą supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sudėkite į perkoštą sultinį, vėl pastatykite ant ugnies. Bulves ir morkas stambiai supjaustykite, avinžirnius nuplaukite šaltame vandenyje. Kai sultinys užvirs, sudėkite avinžirnius ir virkite 30 minučių, tada sudėkite bulves ir morkas ir virkite dar 30 minučių.
Žingsnis 3
Paragaukite, ar šurpa nėra sūri, jei reikia, įberkite daugiau druskos, įberkite smulkiai supjaustytos saldžiosios paprikos ir virkite dar 10 minučių. Sudėkite smulkintą česnaką ir žoleles, palaukite, kol užvirs, ir išjunkite ugnį. Palikite pastovėti dar 5-10 minučių.
Kategorijos