Virtų žirnių sriuba su rūkytais šonkauliukais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Virtų žirnių sriuba su rūkytais šonkauliukais

Žirnių sriuba su rūkytais šonkauliukais yra soti ir sotaus skonio. Reikia sausų žirnių - geltonų arba žalių. Geriau imti kiaulienos šonkauliukus, jie sotesni. Pirkdami rūkytus kiaulienos šonkauliukus atkreipkite dėmesį į jų spalvą. Ji neturėtų būti per daug tamsi, tai rodo, kad jiems gaminti naudota senų gyvulių mėsa. Riebalų sluoksniai turėtų būti minkšti, šviesiai rausvos arba baltos spalvos. Pageidautina pirkti produktą vakuuminėje pakuotėje, taip žinosite produkto sudėtį.
Gaminimo laikas
210 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
214 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
16 g
Angliavandeniai
10 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.88/5 (8 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Virtų žirnių sriuba su rūkytais šonkauliukais Žingsnis 1
Išvirkite sultinį. Sudėkite kiaulienos šonkauliukus į puodą, užpilkite 2,5 l šalto vandens ir įjunkite vidutinę ugnį. Užvirus nukoškite putas nuo paviršiaus, sumažinkite ugnį iki minimalios ir virkite apie 1,5 valandos. Kai mėsa pradės atsiskirti nuo kaulų, sultinį galite išjungti.

Žingsnis 2

Virtų žirnių sriuba su rūkytais šonkauliukais Žingsnis 2
Pradėkite virti sriubą. Sultinį perkoškite. Tam naudokite smulkų sietelį. Mėsą supjaustykite, sudėkite į lėkštę ir užpilkite nedideliu kiekiu sultinio. Supilkite sultinį į švarų puodą, įjunkite vidutinę ugnį. Kai užvirs, sudėkite žirnelius ir virkite ant vidutinės ugnies 30 minučių.

Žingsnis 3

Virtų žirnių sriuba su rūkytais šonkauliukais Žingsnis 3
Kol žirniai verda, paruoškite kepsnį. Keptuvėje su aliejumi 8-10 min. pakepinkite svogūnus ir morkas.

Žingsnis 4

Virtų žirnių sriuba su rūkytais šonkauliukais Žingsnis 4
Į sriubą sudėkite daržoves. Į sriubą sudėkite bulves ir virkite 20 minučių. Tada sudėkite daržovių užkandį, virkite 5 minutes.

Žingsnis 5

Virtų žirnių sriuba su rūkytais šonkauliukais Žingsnis 5
Baigkite virti sriubą. Maždaug po 5 minučių į puodą sudėkite smulkintas žoleles, česnaką ir šoninę. Virkite dar 5 minutes. Sudėkite mėsą ir garstyčias. Išmaišykite, pagardinkite druska ir pipirais, padidinkite kaitrą, užvirinkite ir išjunkite kaitlentę. Leiskite sriubai virti 30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos