Publikavimo data: 2024-06-08
Virtų žirnių sriuba su rūkytais šonkauliukais
Žirnių sriuba su rūkytais šonkauliukais yra soti ir sotaus skonio. Reikia sausų žirnių - geltonų arba žalių. Geriau imti kiaulienos šonkauliukus, jie sotesni. Pirkdami rūkytus kiaulienos šonkauliukus atkreipkite dėmesį į jų spalvą. Ji neturėtų būti per daug tamsi, tai rodo, kad jiems gaminti naudota senų gyvulių mėsa. Riebalų sluoksniai turėtų būti minkšti, šviesiai rausvos arba baltos spalvos. Pageidautina pirkti produktą vakuuminėje pakuotėje, taip žinosite produkto sudėtį.
Žingsnis 1
Išvirkite sultinį. Sudėkite kiaulienos šonkauliukus į puodą, užpilkite 2,5 l šalto vandens ir įjunkite vidutinę ugnį. Užvirus nukoškite putas nuo paviršiaus, sumažinkite ugnį iki minimalios ir virkite apie 1,5 valandos. Kai mėsa pradės atsiskirti nuo kaulų, sultinį galite išjungti.
Žingsnis 2
Pradėkite virti sriubą. Sultinį perkoškite. Tam naudokite smulkų sietelį. Mėsą supjaustykite, sudėkite į lėkštę ir užpilkite nedideliu kiekiu sultinio. Supilkite sultinį į švarų puodą, įjunkite vidutinę ugnį. Kai užvirs, sudėkite žirnelius ir virkite ant vidutinės ugnies 30 minučių.
Žingsnis 3
Kol žirniai verda, paruoškite kepsnį. Keptuvėje su aliejumi 8-10 min. pakepinkite svogūnus ir morkas.
Žingsnis 4
Į sriubą sudėkite daržoves. Į sriubą sudėkite bulves ir virkite 20 minučių. Tada sudėkite daržovių užkandį, virkite 5 minutes.
Žingsnis 5
Baigkite virti sriubą. Maždaug po 5 minučių į puodą sudėkite smulkintas žoleles, česnaką ir šoninę. Virkite dar 5 minutes. Sudėkite mėsą ir garstyčias. Išmaišykite, pagardinkite druska ir pipirais, padidinkite kaitrą, užvirinkite ir išjunkite kaitlentę. Leiskite sriubai virti 30 minučių.
Kategorijos