Publikavimo data: 2025-08-20
Vištiena ant iešmo gruzinišku stiliumi
Nerijų patiekalai yra puikūs, nes juos galima gaminti ir namuose, ir lauke. Vištiena ant iešmo, kepta ant grotelių ar atviros ugnies, lengvai pakeis kebabą, o paruošta namuose maloniai nustebins jūsų artimuosius ir primins jiems ant grotelių keptą vištieną. Gruziniška vištiena iš išorės būna traški, o viduje - neįtikėtinai sultinga ir minkšta. Jai paruošti pageidautina imti mažesnę skerdieną, mėsa turi būti šviežia, o ne sena. Taip patiekalas bus tikrai sultingas. O kaip garnyras puikiai tiks ryžiai, kuriais bus įdaryta vištiena.
Žingsnis 1
Paruoštą vištieną iš vidaus ir iš išorės gausiai įtrinkite pipirų ir druskos mišiniu. Išvirkite ryžius, smulkiai supjaustykite svogūną ir lengvai pakepinkite jį pusėje sviesto. Į išvirtus ryžius suberkite smulkintus raguolius, kepintus svogūnus, druską ir pipirus ir viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Vištienos skerdeną pripildykite ryžių įdaru. Ryžius lengvai suspauskite. Vištieną susiūkite virvele, kad įdaras neišbyrėtų.
Žingsnis 3
Uždėkite vištieną ant iešmo ir kepkite orkaitėje apie 1 valandą 180-200 laipsnių Celsijaus temperatūroje. Periodiškai apšlakstykite skerdeną ištirpintu sviestu. Patikrinkite, ar vištiena paruošta, pradurdami skerdeną iešmeliu labiausiai mėsingoje vietoje. Smulkiai supjaustykite šviežias prieskonines žoleles ir pabarstykite iškepusią vištieną.
Kategorijos