Vištiena ant iešmo gruzinišku stiliumi pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Vištiena ant iešmo gruzinišku stiliumi

Nerijų patiekalai yra puikūs, nes juos galima gaminti ir namuose, ir lauke. Vištiena ant iešmo, kepta ant grotelių ar atviros ugnies, lengvai pakeis kebabą, o paruošta namuose maloniai nustebins jūsų artimuosius ir primins jiems ant grotelių keptą vištieną. Gruziniška vištiena iš išorės būna traški, o viduje - neįtikėtinai sultinga ir minkšta. Jai paruošti pageidautina imti mažesnę skerdieną, mėsa turi būti šviežia, o ne sena. Taip patiekalas bus tikrai sultingas. O kaip garnyras puikiai tiks ryžiai, kuriais bus įdaryta vištiena.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
205 kcal.
Baltymai
14 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.91/5 (11 bal.)

Žingsnis 1

Vištiena ant iešmo gruzinišku stiliumi Žingsnis 1
Paruoštą vištieną iš vidaus ir iš išorės gausiai įtrinkite pipirų ir druskos mišiniu. Išvirkite ryžius, smulkiai supjaustykite svogūną ir lengvai pakepinkite jį pusėje sviesto. Į išvirtus ryžius suberkite smulkintus raguolius, kepintus svogūnus, druską ir pipirus ir viską gerai išmaišykite.

Žingsnis 2

Vištiena ant iešmo gruzinišku stiliumi Žingsnis 2
Vištienos skerdeną pripildykite ryžių įdaru. Ryžius lengvai suspauskite. Vištieną susiūkite virvele, kad įdaras neišbyrėtų.

Žingsnis 3

Vištiena ant iešmo gruzinišku stiliumi Žingsnis 3
Uždėkite vištieną ant iešmo ir kepkite orkaitėje apie 1 valandą 180-200 laipsnių Celsijaus temperatūroje. Periodiškai apšlakstykite skerdeną ištirpintu sviestu. Patikrinkite, ar vištiena paruošta, pradurdami skerdeną iešmeliu labiausiai mėsingoje vietoje. Smulkiai supjaustykite šviežias prieskonines žoleles ir pabarstykite iškepusią vištieną.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, kiaulienos patiekalai, paukštienos patiekalai, vištienos patiekalai, kepti patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, sala, pietūs, vakarienė, saldžiųjų pipirų sezonas, karšti naujametiniai patiekalai, be bendrų alergenų, receptų knyga, vištienos filė vakarienė

Kategorijos