Publikavimo data: 2025-08-18
Vištiena Bozarthma
Tai azerbaidžanietiškas patiekalas. Paprastai tariant - vištienos sriuba. Sultinys būna labai skanus ir sotus, tokį patiekalą galima valgyti ir pietums, ir vakarienei. Jį paprasta paruošti ir savaip ypatingą.
Žingsnis 1
Į įkaitintą keptuvę įpilkite augalinio aliejaus, sudėkite pusžiedžiais supjaustytą svogūną, pagal skonį įberkite pipirų ir druskos. Kepkite, kol įgaus auksinę spalvą.
Žingsnis 2
Kai svogūnai įgaus auksinę spalvą, sudėkite vištieną. Įmaišykite vištieną ir svogūnus ir palaukite, kol iš keptuvės išgaruos visa drėgmė.
Žingsnis 3
Kai drėgmė išgaruos, sudėkite kubeliais supjaustytas arba kubeliais supjaustytas paprikas. Kepkite vištieną, kol ji taps auksinė, retkarčiais pamaišydami keptuvės turinį.
Žingsnis 4
Kai vištiena apkeps, perpilkite keptuvės turinį į puodą arba katilą (geriau būtų katilas).
Žingsnis 5
Į puodą sudėkite kubeliais supjaustytas bulves. Užpilkite puodą verdančiu vandeniu ir palaukite, kol vanduo užvirs. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų ir virkite 25-30 minučių ant vidutinės ugnies, kol bulvės visiškai išvirs.
Žingsnis 6
Kai bulvės bus paruoštos, į puodą suberkite stambiai supjaustytus žaliuosius svogūnus ir petražoles. Išmaišykite ir virkite 1-1,5 minutės.
Kategorijos