Vištiena Bozarthma pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Vištiena Bozarthma

Tai azerbaidžanietiškas patiekalas. Paprastai tariant - vištienos sriuba. Sultinys būna labai skanus ir sotus, tokį patiekalą galima valgyti ir pietums, ir vakarienei. Jį paprasta paruošti ir savaip ypatingą.
Gaminimo laikas
85 min.
Laikas virtuvėje
70 min.
Kalorijos
116 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
8 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.67/5 (3 bal.)

Žingsnis 1

Vištiena Bozarthma Žingsnis 1
Į įkaitintą keptuvę įpilkite augalinio aliejaus, sudėkite pusžiedžiais supjaustytą svogūną, pagal skonį įberkite pipirų ir druskos. Kepkite, kol įgaus auksinę spalvą.

Žingsnis 2

Vištiena Bozarthma Žingsnis 2
Kai svogūnai įgaus auksinę spalvą, sudėkite vištieną. Įmaišykite vištieną ir svogūnus ir palaukite, kol iš keptuvės išgaruos visa drėgmė.

Žingsnis 3

Vištiena Bozarthma Žingsnis 3
Kai drėgmė išgaruos, sudėkite kubeliais supjaustytas arba kubeliais supjaustytas paprikas. Kepkite vištieną, kol ji taps auksinė, retkarčiais pamaišydami keptuvės turinį.

Žingsnis 4

Vištiena Bozarthma Žingsnis 4
Kai vištiena apkeps, perpilkite keptuvės turinį į puodą arba katilą (geriau būtų katilas).

Žingsnis 5

Vištiena Bozarthma Žingsnis 5
Į puodą sudėkite kubeliais supjaustytas bulves. Užpilkite puodą verdančiu vandeniu ir palaukite, kol vanduo užvirs. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų ir virkite 25-30 minučių ant vidutinės ugnies, kol bulvės visiškai išvirs.

Žingsnis 6

Vištiena Bozarthma Žingsnis 6
Kai bulvės bus paruoštos, į puodą suberkite stambiai supjaustytus žaliuosius svogūnus ir petražoles. Išmaišykite ir virkite 1-1,5 minutės.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
pirmieji patiekalai, sriubos su mėsa, sriubos su vištiena, sriubos, vištienos patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, mažai kalorijų, pietūs, vakarienė, bulvių sezonas, morkų sezonas, karštieji patiekalai naujiems metams, be bendrų alergenų, receptų knyga, vakarienė su bulvėmis, sriubos su vištienos skrandžiu, sriubos su pomidorų pasta

Kategorijos