Publikavimo data: 2024-06-23
Vištiena chakhokhbili su petražolėmis
Chakhokhbili yra paprastas gaminti tradicinis gruziniškas patiekalas. Šiandien jis populiarumu nenusileidžia kebabui ir pateko į daugelio rusų valgiaraščius. Šį patiekalą gruzinų virėjai ruošia iš įvairių mėsos produktų, tačiau labiausiai paplitusi yra vištiena. Kartu su petražolėmis arba kalendromis patiekalas įgauna aštrų, pikantišką skonį.
Žingsnis 1
Paimkite vištieną ir pašalinkite nuo jos riebalus bei odą. Supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Žingsnis 2
Į katilą supilkite saulėgrąžų aliejų. Išdėliokite vištienos gabalėlius. Įberkite rozmarino, maltų juodųjų pipirų, hopli-suneli ir lauro lapų.
Žingsnis 3
Paimkite pomidorus ir supjaustykite juos mažais kubeliais. Svogūnus taip pat supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 4
Į katilą su vištienos gabalėliais ir prieskoniais sudėkite pjaustytus pomidorus ir svogūnus ir troškinkite 5 minutes.
Žingsnis 5
Smulkiai supjaustykite petražoles, griežinėliais supjaustykite česnaką, viską sudėkite į katilą ir pasūdykite. Uždenkite dangčiu ir troškinkite 40 minučių ant silpnos ugnies.
Kategorijos