Publikavimo data: 2024-06-16
Vištiena chakhokhbili su pomidorais
Chakhokhbili yra paukštienos troškinys. Patiekalas yra nacionalinis Gruzijos patiekalas. Iš pradžių troškinys buvo gaminamas iš fazano mėsos, tačiau dabar jam gaminti naudojama bet kokia paukštiena. Ypač gerai tinka naminė vištiena. Jis gaminamas troškinant mėsos gabalėlius pomidorų padaže su prieskoniais ir česnaku. Patiekalo ypatumas - išankstinis mėsos apkepimas. Pagal gruzinų tradicijas mėsa kepama ant sausos keptuvės. Kepant nėra įprasta naudoti vandens, drėgmės gaunama iš pomidorų ir svogūnų, tačiau prireikus jo galima įpilti. Patiekalas būna sotus ir sveikas, turtingas pomidorų skonio.
Žingsnis 1
Svogūną supjaustykite mažais kubeliais. Smulkiai supjaustykite žoleles. Nuo pomidorų pašalinkite odelę. Tam pomidorų viršuje padarykite kryžiaus formos pjūvį ir nuplikykite juos verdančiu vandeniu. Tada žievelė lengvai nusilups nuo minkštimo. Atskirame inde pomidorus sutrinkite šakute. Taip pat galite naudoti konservuotus pomidorus.
Žingsnis 2
Vištieną supjaustykite dideliais gabalais. Atskirkite sparnelius, blauzdas, šlauneles ir filė. Gerai jas nuplaukite vandenyje.
Žingsnis 3
Į įkaitintą keptuvę supilkite augalinį aliejų. Kepkite vištienos gabalėlius apie 5-7 minutes. Į vištieną suberkite smulkintą svogūną ir porą minučių pakepinkite kartu. Į keptuvę sudėkite smulkintus pomidorus, druską, pipirus ir papriką ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 40 min.
Kategorijos