Publikavimo data: 2024-06-15
Vištiena chakhokhbili su prieskoniais
Chakhokhbili yra tradicinis Gruzijos patiekalas, paplitęs visame Kaukaze. Iš pradžių jis buvo gaminamas iš šviežių daržovių ir fazanų, iš čia ir khokhobi pavadinimas, kuris išvertus iš gruzinų kalbos reiškia "fazanas". Vėliau jį imta gaminti iš įvairių rūšių paukštienos, ir troškinys paplito kituose kalnuotuose regionuose. Pabandykite šį patiekalą pasigaminti savo virtuvėje, produktų rinkinį turi kiekviena šeimininkė.
Žingsnis 1
Vištieną supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais ir kepkite augaliniame aliejuje, kol paruduos. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, saldžiąją papriką - stambiais gabalėliais, o morkas sutarkuokite.
Žingsnis 2
Nulupkite pomidorus nuo odelės, skersai padarydami du didelius negilius pjūvius. Užpilkite juos verdančiu vandeniu ir palaikykite 1 minutę, tada nuplaukite po šaltu vandeniu. Dabar juos nulupkite, odelė turėtų lengvai nusilupti, ši procedūra vadinama blanširavimu.
Žingsnis 3
Kai mėsa bus paruošta, sudėkite svogūną ir kelias minutes pakepinkite. Tada paeiliui sudėkite morkas ir paprikas, troškinkite ant silpnos ugnies dar 10 minučių.
Žingsnis 4
Sudėkite smulkintus pomidorus, supilkite vyną ir kelias minutes patroškinkite. Smulkiai supjaustykite žoleles, česnaką, įberkite prieskonių ir druskos pagal skonį ir troškinkite dar 5 min.
Kategorijos