Publikavimo data: 2024-05-26
Vištiena chkmeruli grietinėlės ir česnakų padaže
Chkmeruli - tai itin skanus tradicinės gruzinų virtuvės patiekalas, gaminamas iš labiausiai paplitusios pasaulyje vištienos. Tačiau pagal senovinį receptą mums gerai pažįstama mėsa tampa ypač švelni ir aromatinga. Sudedamųjų dalių pusiausvyra leidžia maksimaliai išryškinti ir atskleisti jų skonį. Apetitiškas grietinėlės ir česnako skonis, mėsos ir švelnios kreminės tekstūros derinys patiks jūsų šeimai ir svečiams.
Žingsnis 1
Paruoškite grietinėlės ir česnakų padažą. Susmulkinkite petražoles, išspauskite česnaką, suberkite prieskonius ir gerai išmaišykite. Palikite kelioms minutėms, kad mišinys prisitrauktų. Po to supilkite grietinėlę. Pageidautina, kad ji būtų kambario temperatūros, šaltoje grietinėlėje blogiau atsiskleidžia prieskonių skonis.
Žingsnis 2
Vištieną supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Susmulkintą mėsą sudėkite į dubenį, pasūdykite ir papipirinkite. Įkaitinkite keptuvę ant ugnies, supilkite saulėgrąžų aliejų. Kai jis gerai įkaista, sudėkite paruoštą mėsą. Kepkite 10 minučių, kol mėsa pusiau iškeps. Nepamirškite retkarčiais pamaišyti. Iškepusią vištieną perkelkite į ugniai atsparią formą ir užpilkite grietinėlės bei česnakų padažu. Dėkite formą į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite 25-30 minučių, kol visiškai iškeps.
Kategorijos