Publikavimo data: 2024-03-29
Vištiena cordon bleu
Klasikiniame "cordon bleu" recepte virėjai naudoja veršienos šnicelį, kuris įdarytas sūriu ir kumpiu. Tačiau dabar jis dažnai keičiamas vištienos filė, kiauliena arba jauna kalakutiena. Vištienos "cordon bleu" receptas yra geras būdas baltą mėsą padaryti sultingą ir traškią. Tokio patiekalo garnyru gali būti šviežių daržovių salotos ir bulvių košė. Vištienos padažui naudokite šviežiai išspaustas citrinos sultis.
Žingsnis 1
Perpjaukite vištienos krūtinėlę skersai, bet ne iki galo.
Žingsnis 2
Uždenkite vištienos krūtinėlę maistine plėvele ir pamuškite plokščiąja mėsos plaktuko puse.
Žingsnis 3
Visiškai uždenkite išmuštą vištieną maistine plėvele.
Žingsnis 4
Supjaustykite sūrį griežinėliais.
Žingsnis 5
Nulupkite ir smulkiai supjaustykite česnaką.
Žingsnis 6
Į ištirpintą sviestą sudėkite smulkintą česnaką ir išmaišykite.
Žingsnis 7
Nuimkite maistinę plėvelę nuo išmuštos vištienos krūtinėlės. Mėsą pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Ant jos uždėkite sūrio griežinėlių.
Žingsnis 8
Suvyniokite mėsą ir suspauskite ją delnu, kad išsiskirtų oro perteklius. Kraštus sutvirtinkite dantų krapštukais.
Žingsnis 9
Iš abiejų pusių aptepkite cordon bleu ištirpintu sviestu ir česnaku.
Žingsnis 10
Vištienos filė iš abiejų pusių pabarstykite vištienos prieskoniais ir džiūvėsėliais.
Žingsnis 11
Įdėkite cordon bleu į kepimo formą ir 10-15 minučių pašaukite į 230 laipsnių įkaitintą orkaitę. Tada vištieną apverskite ir dar 15-20 minučių pašaukite į orkaitę.
Kategorijos