Vištiena cordon bleu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-29

Vištiena cordon bleu

Klasikiniame "cordon bleu" recepte virėjai naudoja veršienos šnicelį, kuris įdarytas sūriu ir kumpiu. Tačiau dabar jis dažnai keičiamas vištienos filė, kiauliena arba jauna kalakutiena. Vištienos "cordon bleu" receptas yra geras būdas baltą mėsą padaryti sultingą ir traškią. Tokio patiekalo garnyru gali būti šviežių daržovių salotos ir bulvių košė. Vištienos padažui naudokite šviežiai išspaustas citrinos sultis.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
193 kcal.
Baltymai
19 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
9 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.79/5 (19 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Vištiena cordon bleu Žingsnis 1
Perpjaukite vištienos krūtinėlę skersai, bet ne iki galo.

Žingsnis 2

Vištiena cordon bleu Žingsnis 2
Uždenkite vištienos krūtinėlę maistine plėvele ir pamuškite plokščiąja mėsos plaktuko puse.

Žingsnis 3

Vištiena cordon bleu Žingsnis 3
Visiškai uždenkite išmuštą vištieną maistine plėvele.

Žingsnis 4

Vištiena cordon bleu Žingsnis 4
Supjaustykite sūrį griežinėliais.

Žingsnis 5

Vištiena cordon bleu Žingsnis 5
Nulupkite ir smulkiai supjaustykite česnaką.

Žingsnis 6

Vištiena cordon bleu Žingsnis 6
Į ištirpintą sviestą sudėkite smulkintą česnaką ir išmaišykite.

Žingsnis 7

Vištiena cordon bleu Žingsnis 7
Nuimkite maistinę plėvelę nuo išmuštos vištienos krūtinėlės. Mėsą pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Ant jos uždėkite sūrio griežinėlių.

Žingsnis 8

Vištiena cordon bleu Žingsnis 8
Suvyniokite mėsą ir suspauskite ją delnu, kad išsiskirtų oro perteklius. Kraštus sutvirtinkite dantų krapštukais.

Žingsnis 9

Vištiena cordon bleu Žingsnis 9
Iš abiejų pusių aptepkite cordon bleu ištirpintu sviestu ir česnaku.

Žingsnis 10

Vištiena cordon bleu Žingsnis 10
Vištienos filė iš abiejų pusių pabarstykite vištienos prieskoniais ir džiūvėsėliais.

Žingsnis 11

Vištiena cordon bleu Žingsnis 11
Įdėkite cordon bleu į kepimo formą ir 10-15 minučių pašaukite į 230 laipsnių įkaitintą orkaitę. Tada vištieną apverskite ir dar 15-20 minučių pašaukite į orkaitę.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos