Publikavimo data: 2025-08-17
Vištiena grietinės padaže
Dėl paprasto paruošimo ir kvapnių prieskonių gausos šis receptas įdomus bet kuriam virėjui!
Žingsnis 1
Vištieną supjaustykite porcijomis, taip pat galite naudoti šlauneles, blauzdas ar vištienos šlauneles. Kepkite įkaitintame augaliniame aliejuje iki ryškios auksinės plutelės, pagal skonį pagardinkite druska.
Žingsnis 2
Gerai iškeptą vištieną sudėkite į kepimo indą, tada keptuvėje likusiame aliejuje apkepkite pusžiedžiais supjaustytą svogūną. Sudėkite jį į vištieną kartu su smulkiai supjaustytu česnaku.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą: grietinę ir miltus ištirpinkite vandenyje, pagal skonį įberkite druskos, pipirų ir prieskonių.
Žingsnis 4
Vištieną užpilkite padažu, pabarstykite džiovintomis žolelėmis ir dėkite į įkaitintą orkaitę, kol visiškai iškeps. Vištiena turėtų būti labai minkšta, švelni, su aromatinga parudavusia plutele.
Kategorijos