Vištiena grietinės padaže pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Vištiena grietinės padaže

Dėl paprasto paruošimo ir kvapnių prieskonių gausos šis receptas įdomus bet kuriam virėjui!
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
166 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.05/5 (20 bal.)

Žingsnis 1

Vištiena grietinės padaže Žingsnis 1
Vištieną supjaustykite porcijomis, taip pat galite naudoti šlauneles, blauzdas ar vištienos šlauneles. Kepkite įkaitintame augaliniame aliejuje iki ryškios auksinės plutelės, pagal skonį pagardinkite druska.

Žingsnis 2

Vištiena grietinės padaže Žingsnis 2
Gerai iškeptą vištieną sudėkite į kepimo indą, tada keptuvėje likusiame aliejuje apkepkite pusžiedžiais supjaustytą svogūną. Sudėkite jį į vištieną kartu su smulkiai supjaustytu česnaku.

Žingsnis 3

Vištiena grietinės padaže Žingsnis 3
Paruoškite padažą: grietinę ir miltus ištirpinkite vandenyje, pagal skonį įberkite druskos, pipirų ir prieskonių.

Žingsnis 4

Vištiena grietinės padaže Žingsnis 4
Vištieną užpilkite padažu, pabarstykite džiovintomis žolelėmis ir dėkite į įkaitintą orkaitę, kol visiškai iškeps. Vištiena turėtų būti labai minkšta, švelni, su aromatinga parudavusia plutele.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, kiaulienos patiekalai, paukštienos patiekalai, vištienos patiekalai, kepti patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, sala, pietūs, vakarienė, saldžiųjų pipirų sezonas, karšti naujametiniai patiekalai, be bendrų alergenų, receptų knyga, vištienos filė vakarienė

Kategorijos