Vištiena, įdaryta bulvėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-20

Vištiena, įdaryta bulvėmis

Vištiena, įdaryta bulvėmis, yra universalus šventinės puotos ar šeimos vakarienės patiekalas, rusų virtuvės klasika. Į tradicinius receptus įeina mažiausiai produktų: vištiena, bulvės, citrinos sultys, druska ir prieskoniai. Jei pageidaujate, sudėtį galite paįvairinti grybais, daržovėmis ir žolelėmis. Patiekalą kepkite orkaitėje: ant kepimo skardos, rankovėje arba folijoje. Bulves geriau imti ne sutrūkinėjusias, jos išlaikys formą. Vištienai tinka bet kokia vištiena, šviežia arba šaldyta.
Gaminimo laikas
260 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
151 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.85/5 (20 bal.)

Žingsnis 1

Vištiena, įdaryta bulvėmis Žingsnis 1
Marinuokite vištieną. Įtrinkite paukščio vidų ir išorę druskos ir pipirų mišiniu. Sudėkite į dubenį, uždenkite maistine plėvele ir įdėkite į šaldytuvą 2 valandoms.

Žingsnis 2

Vištiena, įdaryta bulvėmis Žingsnis 2
Įdarykite skerdeną. Bulvių griežinėlius sumaišykite su 2 šaukšteliais saulėgrąžų aliejaus, užpildykite pilvą daržovėmis, kraštus suriškite dantų krapštukais, kojas suriškite ir galus suvyniokite į foliją.

Žingsnis 3

Vištiena, įdaryta bulvėmis Žingsnis 3
Kepkite įdarytą vištieną orkaitėje. Kepimo skardą patepkite puse likusio aliejaus. Vištieną taip pat patepkite riebalais. Išspauskite citrinos sultis ir apšlakstykite jomis mėsą. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir įdėkite į ją kepimo skardą 2 valandoms.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, kiaulienos patiekalai, paukštienos patiekalai, vištienos patiekalai, kepti patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, sala, pietūs, vakarienė, saldžiųjų pipirų sezonas, karšti naujametiniai patiekalai, be bendrų alergenų, receptų knyga, vištienos filė vakarienė

Kategorijos