Publikavimo data: 2024-05-20
Vištiena, įdaryta bulvėmis
Vištiena, įdaryta bulvėmis, yra universalus šventinės puotos ar šeimos vakarienės patiekalas, rusų virtuvės klasika. Į tradicinius receptus įeina mažiausiai produktų: vištiena, bulvės, citrinos sultys, druska ir prieskoniai. Jei pageidaujate, sudėtį galite paįvairinti grybais, daržovėmis ir žolelėmis. Patiekalą kepkite orkaitėje: ant kepimo skardos, rankovėje arba folijoje. Bulves geriau imti ne sutrūkinėjusias, jos išlaikys formą. Vištienai tinka bet kokia vištiena, šviežia arba šaldyta.
Žingsnis 1
Marinuokite vištieną. Įtrinkite paukščio vidų ir išorę druskos ir pipirų mišiniu. Sudėkite į dubenį, uždenkite maistine plėvele ir įdėkite į šaldytuvą 2 valandoms.
Žingsnis 2
Įdarykite skerdeną. Bulvių griežinėlius sumaišykite su 2 šaukšteliais saulėgrąžų aliejaus, užpildykite pilvą daržovėmis, kraštus suriškite dantų krapštukais, kojas suriškite ir galus suvyniokite į foliją.
Žingsnis 3
Kepkite įdarytą vištieną orkaitėje. Kepimo skardą patepkite puse likusio aliejaus. Vištieną taip pat patepkite riebalais. Išspauskite citrinos sultis ir apšlakstykite jomis mėsą. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir įdėkite į ją kepimo skardą 2 valandoms.
Kategorijos