Publikavimo data: 2024-05-20
Vištiena, įdaryta daržovėmis
Paukštienos ar žvėrienos kepimas su visa skerdiena yra slavų virtuvės tradicija. Iš pradžių maistas buvo gaminamas ant ugnies, vėliau - rusiškoje krosnyje, o dabar - orkaitėje. Vištiena, įdaryta daržovėmis, yra vienas dietinių ir labiausiai subalansuotų patiekalo variantų. Daržovių įdaras gali būti įvairus: visada yra galimybė patobulinti receptą, atsižvelgiant į skonio pageidavimus arba turimus produktus. Privaloma sąlyga: kad paukštiena būtų sultinga, ją reikia marinuoti.
Žingsnis 1
Paruoškite marinatą ir pamarinuokite paukštį. Giliame dubenyje sumaišykite augalinį aliejų, vištienos prieskonius, ciberžolę, papriką, apynius, rozmariną, raudonėlį ir druską. Išmaišykite ingredientus. Padarykite keletą įpjovimų skerdenoje. Įtrinkite marinatu ir palikite 30 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite daržovių įdarą. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi, sudėkite daržovių įdarą su baklažanais ir kepkite 5 minutes.
Žingsnis 3
Užpildykite skerdeną faršu ir pašaukite į orkaitę. Vištienos pilvą pripildykite daržovių įdaro, pritvirtinkite dantų krapštukais arba susekite. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Įdarytą viščiuką sudėkite ant aliejumi pateptos skardos, pašaukite į orkaitę ir kepkite 90 minučių. Kas 15 minučių apipilkite skerdeną sultimis. Kepimo pabaigoje nuimkite siūlus arba dantų krapštukus.
Kategorijos