Publikavimo data: 2024-05-20
Vištiena, įdaryta džiovintomis slyvomis
Orkaitėje iškepta visa vištiena yra nepakeičiamas šventinių vaišių atributas. Yra dešimtys šio patiekalo gaminimo receptų. Vienas populiariausių - vištiena, įdaryta džiovintomis slyvomis. Džiovinti vaisiai ne tik pasižymi puikiomis skoninėmis savybėmis, bet ir yra naudingi sveikatai. Jis teigiamai veikia visą organizmą, stiprina imunitetą. Be džiovintų slyvų, į faršą dažnai dedama graikinių riešutų arba obuolių. Pageidautina vartoti rūgščius vaisius, jie sušvelnins džiovintų vaisių saldumą.
Žingsnis 1
Paruoškite marinatą vištienai. Į dubenį supilkite grietinę, įberkite druskos, vištienos prieskonių, ciberžolės, paprikos, apynių, rozmarino ir raudonėlio. Išmaišykite ingredientus iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Paruoškite vištieną kepimui. Keliose vietose paukštį pradurkite ir iš visų pusių patepkite marinatu. Pilvą pripildykite obuoliais ir džiovintomis slyvomis. Susekite arba sutvirtinkite dantų krapštukais.
Žingsnis 3
Paruoškite įdarytą vištieną. Kepimo skardą patepkite aliejumi, sudėkite vištieną ir kepkite 90 minučių. Tada išimkite dantų krapštukus arba siūlus.
Kategorijos