Vištiena, įdaryta džiovintomis slyvomis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-20

Vištiena, įdaryta džiovintomis slyvomis

Orkaitėje iškepta visa vištiena yra nepakeičiamas šventinių vaišių atributas. Yra dešimtys šio patiekalo gaminimo receptų. Vienas populiariausių - vištiena, įdaryta džiovintomis slyvomis. Džiovinti vaisiai ne tik pasižymi puikiomis skoninėmis savybėmis, bet ir yra naudingi sveikatai. Jis teigiamai veikia visą organizmą, stiprina imunitetą. Be džiovintų slyvų, į faršą dažnai dedama graikinių riešutų arba obuolių. Pageidautina vartoti rūgščius vaisius, jie sušvelnins džiovintų vaisių saldumą.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
176 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.38/5 (13 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Vištiena, įdaryta džiovintomis slyvomis Žingsnis 1
Paruoškite marinatą vištienai. Į dubenį supilkite grietinę, įberkite druskos, vištienos prieskonių, ciberžolės, paprikos, apynių, rozmarino ir raudonėlio. Išmaišykite ingredientus iki vientisos masės.

Žingsnis 2

Vištiena, įdaryta džiovintomis slyvomis Žingsnis 2
Paruoškite vištieną kepimui. Keliose vietose paukštį pradurkite ir iš visų pusių patepkite marinatu. Pilvą pripildykite obuoliais ir džiovintomis slyvomis. Susekite arba sutvirtinkite dantų krapštukais.

Žingsnis 3

Vištiena, įdaryta džiovintomis slyvomis Žingsnis 3
Paruoškite įdarytą vištieną. Kepimo skardą patepkite aliejumi, sudėkite vištieną ir kepkite 90 minučių. Tada išimkite dantų krapštukus arba siūlus.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos